16 Şubat 2013 Cumartesi

Yazar Odası’ndan öğretmenlere bir çağrı: Yazarlık ve Yazma Becerileri Dersleri

Yazar Odası’nın blog takipçi sayısı 250’yi, Twitter’daki takipçi sayısı da 1000’i geçmiş durumda. Bu yüzden buradan yazılıp çizdiklerim üzerine yapacağım bir çağrının ufak da olsa bir karşılık bulacağını düşünüyorum. Konu yine yazarlık. Çağrımsa Türkçe ve edebiyat öğretmenlerine (ve tabii dileyen öğrencilere). Çünkü bahsedeceğim konuyla ilgili yalnızca onlardan bilgi alabilirim. Benim öğrencilik yaptığım dönemdekinin aksine artık lisans öncesi eğitimde yazma heveslisi öğrencilerin ellerinde pek çok farklı olanak olduğunu görüyorum. Bunlardan bir tanesi edebiyat ve yaratıcı yazarlık kulüpleri (bizim zamanımızda bu adla eğitsel kol bile yoktu), bir diğeri ise okullardaki edebiyat ve Türkçe dersleri kapsamında yapılan yaratıcı yazarlık çalışmaları... Tabii bir de yeni bir seçmeli ders olarak "Yazarlık ve yazma becerileri" dersleri var. Açıkçası, öğretmenlerin ve öğrencilerin böylesi derslerdeki deneyimlerinden Yazar Odası içinde bahsetmenin fena olmayacağını düşündüm. Öğretmenler neler yapıyor, öğrencilerin tepkisi ne oluyor, bu işin zorlukları, karşılaşılan olumlu olumsuz deneyimler neler... Yani bu etkinliklerle ilgili aklınıza ne gelirse yazarodasi@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Bu konuyla ilgili iletişime geçecekler çeşitli sebeplerden dolayı anonim kalmak, karşılaştıkları bazı olumsuzluklardan dolayı okullarının ve kendilerinin adını vermek istemeyebilirler. Tam aksine elde ettikleri güzel sonuçları özellikle duyurmak isteyenler de olabilir. Adınızın Yazar Odası’nda yayımlanması veya yayımlanmaması tercihi tamamen size kalmış. Yanıtlarınızı bekliyorum, umarım çağrım karşılık bulur.

5 yorum:

Sanem Çelik dedi ki...

güzel blog thanks, yazar değilim malesef :)

şehirlerarası evden eve nakliyat dedi ki...

paylaşımınız için teşekkür ederim başarılar

huseyin dilek dedi ki...

Allah aşkına bu yazınıza bir cevap geldi mi? Bunu bizimle paylaşırsanız ben de evladını okula gönderecek bi baba olarak bizim zamanımızdan bu zamana ne değişmiş gerçekten merak ediyorum?

Yazar Odası dedi ki...

Hayır, herhangi bir yanıt gelmedi. Ama kimi öğretmen forumlarında bu derslerden bahsedildiğini, bu derslerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu da zaman zaman görüyorum.

huseyin dilek dedi ki...

Yani bizim zamanımızdan beri herhangi bi ilerleme kırıntısına rastlanmıyor bu alanda da demek. Geleceğimiz için çok kötü bi durum keşke evlatlarımızı daha çok okumaya teşvik eden programlar gelse ama ne yaparsınız maalesef gerileme daha tercih sebebi oluyor bizim insanlarımız için.