10 Ağustos 2014 Pazar

Notos Dergisi Yayımlanma Koşulları


Dergilere yazı, öykü, şiir göndermek adlı yazı, Yazar Odası'nın en çok okunan yazısı oldu. Bu yazıyı çeşitli internet siteleri ve bloglar, yol gösterici bir kaynak olarak da gösterdiler. Belli ki yazdıklarını yayımlatmak isteyenlerin pek çok sorusuna da karşılık oldu. Tabii o zamanda bu zamana ilgili yazıda sözü edilen bazı dergiler kapandı, bazı değişiklikler de oldu. Belki zaman zaman ufak, ufacık eklemeler yapmak gerekecek. İşte okuduğunuz bu yazı da böylesi eklemelerden biri. Yeni yazarlara oldukça büyük bir yer ayıran Notos dergisi, sitelerinde yayımlanma koşullarını paylaşmış. İlgilenenler bakabilir.



5 yorum:

Deniz Su Tiffany dedi ki...

En çok okunan yazınız gerçekten Eşsiz bir kaynak. Aynı zamanda da tek. Bu yazıda notos'ın koşullarından bahsetmenizden ötürü çok teşekkür ediyorum :) siz gerçekten bir yol göstericisiniz.

Unknown dedi ki...

Merhaba, Notos dergisine Mayıs ayında bir öykümü gönderdim, sizin yazınızda bahsedilen word dosyasında olmalı, yazar adı aynı sayfada belirtilmeli vs. gibi kurallara dikkat ettim ancak 13 punto ve 1,5 satır aralığına dikkat etmemişim. Öyküm Haziran-Temmuz sayısında yayınlanmadı, atölyede eleştirilen onlarca öykünün arasında da yoktu, ben de şimdi acaba formata takılıp değerlendirme dışı mı tutuldu diye düşünmekteyim. Acaba formata dikkat edip diğer yazdığım öykülerden biriyle tekrar göndersem hoş olmayan bir davranış sergilemiş olur muyum? Aynı öykünün tekrar tekrar gönderilmesi dergi için can sıkıcı olabilir zira.

Yazar Odası dedi ki...

@Gökhan C

Öykünüzün formata uymaması gerekçesiyle değerlendirme dışında tutulduğunu sanmıyorum. O formatın amacı sadece editör ve yazarların işini kolaylaştırmak. Formata uymadığı için beğendikleri bir öyküyü değerlendirme dışı bırakmayacak ya da salt formata bakıp bir eleme yapmayacaklardır.

YILDIZ dedi ki...

Blogda yayımlanmış bir öyküyü dergiye gönderme konusunda, derginin tutumu nasıldır acaba? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler :))

Unknown dedi ki...

Merhaba paylaşmak istediğim şiirlerim var nasıl gönderebilirim sizlere acaba ?