12 Mayıs 2012 Cumartesi

Yazar Olmak İçin Ne Yapmalıyım?





Aslında söyleyecek çok bir şey yok. Bu sorunun artık basmakalıp hale gelmiş olan yanıtı, pek çok yazar tarafından çeşitli kitaplarda, söyleşilerde, internet sitelerinde, bloglarda vb. verilmiş durumda. Öyle büyük bir sır da değil. Yazar olmak için tek bir şey (aslında iki şey) yapmak gerekiyor. Bunlardan birincisi yazmak. Yazın! Birinci kural bu. Yazmadan, yalnızca “Ben yazar olacağım” diyerek yazar olamazsınız. O yüzden yazar olma hülyalarına dalmak yerine oturup her gün yazın. İnsanlara, yalnızca ve yalnızca yazıyor oldukları için yazar denilir. Yani sahip oldukları bir özellikten değil ama yaptıkları bir eylemden dolayı. Şunu da ekleyeyim; bazı yerlerde denk geliyorum, kimileri “Bir fikrim var, bir metne başladım. Şu halde bir yayınevine gitsem, anlaşsam. Ona göre kitabımı tamamlasam, nasıl olur?” diye soruyorlar. Bir yayınevinin kapısını çalabilmek için ortaya başı sonu belli bir yapıt koymak zorundasınız. Yineliyorum, yazar olmak için yazmış ve yazıyor olmak gerekir. Hem, yayınevinden gelecek yanıta göre yazmayı sürdürecek veya bırakacaksanız hiç başlamayın derim. Üstelik bu biçimde hiçbir yayınevi de anlaşmaz. Ama bu, ilk kitabınızı nasıl yayımlatacağınıza dair başka bir yazının konusu. Bizse şimdi yazar olmak için ne yapmak gerektiğiyle ilgili konumuza dönelim.

Yazmakla birlikte yapmanız gereken bir şey daha varsa o da okumak. Okumak, sizin yazmak için besin kaynağınız. Yaratıcı yazarlık atölyelerinden, kurslardan, hatta bu blogdaki tavsiyelerden çok daha öncelikli olan bir şey varsa o da okumaktır. Bu, sizin yazarlık eğitiminizin ve dahası yazarlık sermayenizin temelidir. Yazarlıkta yalnızca doğuştan gelen yetenekle bir yere varamazsınız. Evet, yetenek gereklidir. Ama tek başına hiçbir şey ifade etmeyecektir. Bu yüzden sürekli okumalısınız. Üstelik, yalnızca yazacağınız türde, hatta yalnızca edebiyat kitapları da değil. Okuduğunuz her nitelikli kitap yazarlığınıza yaptığınız bir yatırımdır.


Bütün bunlar aslında bir açıdan beylik sözler gibi geliyor olabilir. Ama sınırlı bir kitap dağarcığına sahip olup yazmaya heves eden çok kişiyle karşılaşıyorum. İçlerinde hatırı sayılır sayıda metin, öykü, şiir yazmaya başlamış olanlar da var. Ortaya çıkan sonuç pek iç açıcı değil. Tabii ki bu yazar adaylarının hiç okumadığını iddia etmiyorum. Ancak, yalnızca birkaç klasik, birkaç da çoksatar okuyup - kendilerine açıkça itiraf edemeseler de - içten içe bunun yeterli olacağını uman yazar adayı hiç de az değil. İşte bu yüzden bu basmakalıp tavsiyeleri yineliyorum: oturup yazın, oturup okuyun!  

Bunun dışında bir iki ek tavsiyem daha olacak. İşi biraz daha geliştirmek için bir metni yazar gibi okumasını da öğrenmek gerekiyor. Aslında çoğu yazarlık atölyesinde ve yaratıcı yazarlık kitabında bu yeteneği geliştirmek üzere çeşitli bilgiler bulunmakta. Kurmacanın unsurları, karakter, atmosfer, çatışma, izlek vb. bir metni çözümlemeye yarayan bilgiler... Bunun için şuradaki
yazıda birtakım kitaplar önermiştim daha önce. Bu tür yaratıcı yazarlık kitaplarının yanı sıra eleştiri ve edebiyat incelemesi kitapları, metni bir yazar gözüyle okuma yeteneğinizi geliştirecektir. Murat Gülsoy’un Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık kitabını daha önce de önermiştim. Kitapta, (linkini verdiğim önceki yazımda söz etmemiş olsam da) bir yazar için defter ve not tutmanın öneminden de bahsediyor. Kitabın diğer bölümleri ve özellikle sonundaki Tanpınar’dan yapılan alıntı da hem okuması keyifli hem de ciddi anlamda yararlı. Aynı yazarın 602. Gece kitabı da bir metni yazar gözüyle okuyup çözümlemenin yollarını gösteriyor. Bunun yanı sıra Sevim Gündüz’ün Öykü ve Roman Yazma Sanatı kitabını da öneririm.

Yaratıcı yazarlıkla ilgili olarak pek söylenmese de eklemeden geçemeyeceğim. İyi bir yazar olabilmek için okumak ve yazmak dışında yapmanız gereken bir şey daha var. O da yaşamak. Bundan kastım bir savaşı yazmak için savaş muhabirliği yapmanız değil, ama  hayatla içli dışlı olmak, gözlem yapmak, bu arada ufku geniş olmak, diğer sanat dallarıyla ilişkisi olmak kastım. Sözgelimi bir roman veya öykü yazarı olarak sinema sanatını takip etmek, müzikten, tiyatrodan, felsefeden, bilimden aldıklarınızla yeni yaratılar ortaya koyabilmek... Yazabilmek için sermayenizin geniş olması gerekiyor. Bunun için de okumakla birlikte yaşamın ve sanatın diğer dallarının içinden de beslenebilmeniz gerekir. Tabii, roman yazabilmek için “Hayatım roman ağbi!” veya “Ben hayat üniversitesinden mezunum.” diyenlerden olmanız gerektiğini ima ediyor değilim. Önemli olan çok şey yaşamaktan ziyade hayattan (özellikle kültür hayatından) beslenebilmek, yazı sermayesi çıkarabilmektir. Bütün müzik kültürü yalnızca Türkçe pop şarkılarından veya bütün sinema kültürü çok bilindik gişe filmlerinden ibaret olan birisinin, yazdıklarına yansıtacağı da bu sınırdadır.


Bu arada bir özel tavsiye: özellikle şiir veya öykü yazıyorsanız mutlaka edebiyat dergilerini takip edin. Kendinizden önce yazılmış ve bugün yazılmakta olan metinleri ve yazarları öğrenin. Bir öykü yazarı veya şairin kitabını yayımlatabilmesi için kendisini dergilerde göstermesi gerekir. Bu sayede yazarın yetkinliği sınanır, yazdıkları gelişir ve üstelik adı duyulur. Öykü veya şiir yazıyorsanız, dosyanızı koltuğunuzun altına alıp yayınevlerinin kapısını çalmadan önce kendinize yakın bulduğunuz dergilerde yazdıklarınızı sınayın. Edebiyat dergilerine yazdıklarınızı nasıl gönderebileceğinizden şuradaki yazıya bakabilirsiniz, yararlı olacağına inanıyorum.
Hepsi bundan ibaret işte. Bir yaratıcı yazarlık atölyesine gitmek bile zorunlu değildir yazar olmak için. Tutup da yazarlık atölyelerinin yararsız olduğunu söylemeyeceğim. Nasıl ki bir resim atölyesi, resim tekniklerini öğrenmek için önemliyse iyi bir yaratıcı yazarlık atölyesi de benzer bir amaca hizmet eder. Resim atölyesi gibi yazı atölyesi de sizi sanatçı yapmaz ama kendinizi geliştirmenize, birtakım teknikleri öğrenmenize, disiplin kazanmanıza yardımcı olur.


Belki merak ediyorsunuz, zaten bilinen bu şeyleri bir kez daha niçin yazdım? Aslında bunun birinci sebebi, zaten bilinir gibi gözüken bu türden şeylere çoğu yazar adayınca pek kulak asılmadığını görmem. Sonuç olarak Google’da “Ben yazar olmak istiyorum.” veya “Nasıl yazar olunur?” diye aratan ama gerçekten okumayan ve dahası yazmayan yazar adayları dolu. Amacım biraz da Google’da bu aramaları yapanların belki sorularına yanıt olabilmekti. Zaten bu yüzden böylesi bir yazı başlığı seçtim. Bakalım, belki bir işe yarar. Belki sizden gelecek başka ilginç soruların yolunu açar bu yazı.



362 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 362 / 362
Gülsüm dedi ki...

Ben daha 15 yaşında birisiyim , fakat şu yaşıma kadar yaşadıklarım beni çok etkilemiş bulunmakta . Hayaller benim yaşımdaki biri için olağan birşey , ayrıca benim yaşımdan kat kat büyük insanların bile hayalleri vardır . Bir kaç kişiye sorduğumda yaşanmışlıkları yazsan daha çok etkili olacağını söyledir . Fakat benim hayallerimide dünyada yaşayan bir çok insan var . Mesela sevgilinle yapmak istediğin şeyler en basit bir hayal . Veya bir çok kıyafetinin olması buda çok basit bir hayal . Ama benim bir hayalim var . Yaşıma göre kilolu ve uzun boylu biri olduğum için bunun üstüne kurduğum hayaller . İstesem bir diyetisten ile anlaşıp kilo verebilirim ama bunu istemiyorum . Allah beni bu şekilde yarattıysa böyle kalmak daha doğru belki kaderimde ilerde çok zayıf olacağım yazıyordur . Bu yüzden bence yazarlar hayallerle yazsınlar . Yani şimdi dünyada pek çok kişinin hayali uzayda yaşamak veya denizin içinde yaşamak değildir . muzip hayaller bunlarla daha akıcı olduğu gerçeği var :)

Istanbul'un kinci kizi dedi ki...

Haruki Murakami'nin 'imkansızın şarkısı'da dediği gibi
"Herkesin okuduğu kitapları okursan ister istemez herkes gibi düşünmek kaçınılmaz olur"

leyla dedi ki...

Sinif ogretmenligi 3. Sinif ogrencisiyim. Kitap cikarmak degil isteyim. Ama yazma konusunda kendimi durduramiyorum. Ve bunu herkesle paylasmak istiyorum. Fikirlerimi duygularimi yazilarimi okusunlar ve beni elestirsinler istiyorum.

leyla dedi ki...

Sinif ogretmenligi 3. Sinif ogrencisiyim. Kitap cikarmak degil isteyim. Ama yazma konusunda kendimi durduramiyorum. Ve bunu herkesle paylasmak istiyorum. Fikirlerimi duygularimi yazilarimi okusunlar ve beni elestirsinler istiyorum.

Unknown dedi ki...

Mrb yazarlığa adım atabilirsin . Ben mesela ilk kitabımı çıkarıyorum.

Unknown dedi ki...

Mrb yazarlığa adım atabilirsin . Ben mesela ilk kitabımı çıkarıyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben 27 yaşındayım. 10 senedir şiir yazıyorum. Ve artık yazdıklarımı kitap haline dönüştürmek istiyorum. Ancak 27 yaşına kadar şiirlerini tanıtamadıysan bundan sonra boşuna uğraşma diyorlar. Üstelik internette dolaşırken de okudum böyle bir yazıyı yani yaş 30 a kadar gelmişse bundan sonra uğraşmanın anlamı yok yazıyordu. Benim yaşımda 30 a yakın. Ama ben hep istedim şair olmayı. Insanları bunaltıcı hayattan alıp rahat nefes aldırmayı... gezinirken öyle size rastladım. Bu kadar güzel yazılırdı her şey. Lütfen bana bu konuda yardım edebilirmisiniz ?

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız 27 hiç de geç bir yaş değil. Size aksini söyleyenlere katılmam mümkün değil. Size önerebileceğim en önemli şeyse kitap olarak yayımlatmadan önce şiirlerinizi mutlaka dergilere göndermeniz yönünde olacaktır. Şairler ve öykücüler kendilerini önce dergilerde tanıtma fırsatı bulurlar. Başarılar dilerim.

Ahmet Sevgi dedi ki...

Ben de bazı arkadaşlar gibi geç biriyim. Yazdığım birkaç örnek var ve 5-6 yaşımdan belli okumaya bayağı hevesliyimdir. 14 yaşımdayken yayınlamak sizce doğru mu?

Adsız dedi ki...

Ben 15 yasindayim ve bi kitap yazmak istiyorum insanlari anlamak adina napabilirim ?

Adsız dedi ki...

Ben, yazıyorum. Bir platformda da fazla kelimesiyle belirtilebilecek derecede okuyucum var ama kitabımı nasıl yayınlayabileceğimi bilmiyorum. Genelde, çevremdeki kişiler kendilerine tekli geldiğini söylüyorlar fakat bunun okunma sayısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Ne yapmalıyım, önerdiğiniz bir yayın evi veya teklif gelmesi için yapmamı önereceğiniz bir şey var mı?
Cevaplarsanız, mutlu olurum.

Yazar Odası dedi ki...

@Ahmet Sevgi Erken yaşta yazıp çizdiklerinizin internette veya başka mecralarda yer almasından ileriki yıllarda rahatsızlık duyabilirsiniz. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak yayımlayın.

@Adsız (18 Haziran 2015) Ben henüz kendim insanları anlayamadığım için bu konuda maalesef yardımcı olamayacağım.

@Adsız (6 Temmuz 2015) Eğer kastettiğiniz platform Wattpad ise bildiğim kadarıyla Epsilon Yayınları o mecraya el atmış durumda.

Adsız dedi ki...

aslında benim ne bi birikimim nede kitap çıkarma hevesim var. sadece hissediyorum çok zayıf ve kırılgan bir yapım var sürekli birçok insanın farkedemediklerini fark ettiğimi hissediyorum tek yetenegim bu bir yetenek mi bilmiyorum kafamda dönemlerin üstesinden gelemiyorum gördüklerimin boş kafaların sizce hissettiklerimiz duygular bizi yazar yapar mı

Yazar Odası dedi ki...

Yazmak sizi yazar yapar. Çok okumak ve yazmak...

Can dedi ki...

Yazar olamak için en az kaç tane kitap okulamalıyım.Belirli bi sayı verirseniz sevinirim

Yazar Odası dedi ki...

@Can, Öyle bir sayı yok. Sürekli okumak ve sürekli yazmak var.

Adsız dedi ki...

Öncelikle yazdıklarınız ve insanlara verdiginiz cevaplardaki inceliklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Benim bugüne kadar 3 roman yazma girişimim oldu. ilki lise çagındaydım. ilk romanımı yazarken kuzenim her hafta bize geldiginde neler yazdın çok merak ediyorum diye girerdi eve. sonro öss ye hazırlanırken yazmaya ara verdim ve yazdıgım sayfalardan kayıplar vardı. 70-80 sayfa yazmama ragmen kayıp sayfaları bir türlü tekrar yazamadım 1 kayıp sayfanın yerine 10 sayfada yazsam o konuyu baglayamadım ve sonunda sıkıldım ve hepsini attım. yıllar sonra benzer bir film yapıldı ve kuzenim emre bak senin kitabına cok benziyor keske yıllar once bıtırseydin dedi. Nasip. 3-4 yıl once bilgisayarda 2. roman girişimim oldu. ben arada yazıyorum ancak cokta üzerine düşmeden fırsat buldukca yazıyordum. birgün kardeşim geldi abi dedi 2 haftadır her gün kontrol ediyorum hiç bir şey yazmıyorsun. çok güzel yazıyorsun sana söylemeyecektim ama yazmayınca bırakmandan korktum dedi. Sonrasında bende önem vermeye basladım bayada yazmıştım. gene bir talihsizlik yasandı bilgisayarım çalındı.Bilgisayardan çok romanıma üzülmüştüm. Şimdiyse 3. romanım için her şey hazır kafamda Romanın giriş gelişme sonucuna kadar herşeyi tasarladım.klişe bir roman degil son sayfayı okumadan sonucunun ne olacagını kimse tahmin edemiycek. Karakterlerde dahil olmak üzere. Çok karmaşık bir roman olcak her anında yok artık dedirtecek bir roman. Buna ragmen Ne zaman bilgisayar başına geçsem tüm yazma istegimi kaybediyorum. Daha önceki roman girişimlerinin talihsizlikler yüzünden başarısız olmasındanmıdır bilemiyorum ancak eger yazmayı basarabilirsem tüm dünyaca begenilecek bir roman olacagındanda eminim. Bu arada Ne kadar sayısal zekaya ve aşırı hayal gücüne sahip olsamda edebiyat yönünden 17 yıllık egitim hayatımda basarılı olamadım. Ama kendimi ifade etmekte cok zorluk cekmemekle birlikte kelime haznemde sanırım yeterli geliyor roman yazarken cok farklı birine dönüşüyorum. Tabi sizin gibi bilgi sahibi kişilerin yönlendirmesinede ihtiyacım var.

Adsız dedi ki...

merhaba hocam
Ben 16 yaşında bir gencim ve sizin bu yazınızı okudum bilgilendim.Teşekkür ederim öncelikle. 6. sınıftan beri tarihe meraklıyım ve yazmayı'da seviyorum. Yeni bir kitap yazmaya başladım basitleştirilmiş bir 'Türk Tarihi' kitabı. Ancak ne Tarihte ne de edebiyatta çalışabileceğim,uğraşabileceğim bir yer bulamadım çünkü artık geleceğe kendimi hazırlamam gerek ve bunu için uğraşıyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz? ve bildiğiniz herhangi bir yer var mı? amacım gönüllü çalışmak ve kendimi geliştirmek.

Adsız dedi ki...

aslında tam olarak ktp değilde içmden geçenleri bir roman biçiminde yazıyorum . sizden istediğimn bana yardım etmeniz ve bana doğru bir yol göstermeniz .konuyu bilerk onun üzerine çalışmak istiyorum ve haytımda hep hayalini kurduğum bir yazar olmak istiyorum umarım beni hayalerime kavuşturursunuz..!

Adsız dedi ki...

bn daha 16 yaşında lise3 öğrencisiyim kitap yazmk istym İLK KİTABIMIN ADININ RÜZGARIN DERİNLİĞNDE OLMASINI İSTYM okudğm kitaplrn ve yazdğm yzlarn boşa gitmsini istemiyorum hayalrime kavşmk istym bna yardım etmnizi istym kitap okumak ve yazmktn başka bir şey istmyorum ama olgun yani nasıl desem gelişmş ve ünlü birinin yardımına ihtiyacım var hayalime kavuşmak ve yazar olmk istiyorum tıpkı canan tanın yazdığı kitaplar gibi yazmak istiyorum:) :) :)

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (10 Eylül 2015 01:31) Tarih Vakfı'nı duydunuz mu? Bu ve benzeri pek çok sivil toplum kuruluşu mevcut. Bulmak için biraz Google'da mesai harcamak gerekebiliyor. http://tarihvakfi.org.tr/

HİCCO dedi ki...

Gerçekçi öyküler, romanlar yazmak isteyen yazar adaylarına Cengiz GÜNDOĞDU'nun İnsancıl Yayınlarından çıkan ESTETİK KALKIŞMA kitabını öneririm. Kitapta; bir öykü, roman nasıl yazılmalı, nasıl yazılmamalı, nasıl okunmalı, nasıl okunmamalı sonununu ele almış...

Adsız dedi ki...

Selam aynı yaştayız bende yazar olmak istiyorum ve vciddende 2 milyon olururm var. 'Wattpad' adlı uygulamada kendini deneyebilirsin sonuçta orada nir çok kitap var fikir edinebilirsin... Benim orda önerim kesinilkle Yabancı adlı hikayeyi okumalısın.

Blackandempty dedi ki...

Yazının yayımlanması ve yorumum arasındaki tarihin mesafeli olması inşallah cevabınızı almama mani olmaz. Daha çok şiire yöneldim fakat yazı da yazıyorum yalnız hikayesel değil daha çok psikolojik yani 'tutunamayanlar' gibi... Aklımda ise 'suç ve ceza'olay örgüsü var. Tek olay ve sonrasında uzun psikolojik tahliller vs. Şirde kendimi geliştiremiyorum. Sanki bir ustaya ihtiyacım var. Bana anlam kapılarını açacak ve yol gösterecek. Bu işlerin zamanla olacağını biliyorum hemen yazacaüım gibi bir saplantım yok. Fakat artık yola çıkmak istiyorum. Yolda olmanın lezzetini var olmayı ve basamakları yavaş da olsa çıkmayı istiyorum. Sizce bu usta ya da üstad olayında bana ne önerebilirsiniz?

Blackandempty dedi ki...

Yazının yayımlanması ve yorumum arasındaki tarihin mesafeli olması inşallah cevabınızı almama mani olmaz. Daha çok şiire yöneldim fakat yazı da yazıyorum yalnız hikayesel değil daha çok psikolojik yani 'tutunamayanlar' gibi... Aklımda ise 'suç ve ceza'olay örgüsü var. Tek olay ve sonrasında uzun psikolojik tahliller vs. Şirde kendimi geliştiremiyorum. Sanki bir ustaya ihtiyacım var. Bana anlam kapılarını açacak ve yol gösterecek. Bu işlerin zamanla olacağını biliyorum hemen yazacaüım gibi bir saplantım yok. Fakat artık yola çıkmak istiyorum. Yolda olmanın lezzetini var olmayı ve basamakları yavaş da olsa çıkmayı istiyorum. Sizce bu usta ya da üstad olayında bana ne önerebilirsiniz?

Yazar Odası dedi ki...

@Blackandempty Şiir için soruyorsanız başta Memet Fuat'ın Çağdaş Türk Şiiri Antolojisi olmak üzere şiir okumanızı ve şiir çalışmanızı, irdelemenizi. Tabii şiir yanında şiir üstüne yazılar, şiir eleştirileri de okumalısınız. Bir de sözlükler... Sözlük okumak sözcük dağarcığınızı zenginleştirecektir. Bir usta aramayın, aradığınız yegâne usta kitapların içindedir.

Adsız dedi ki...

Uzun zamandır yazıyorum ve yazilarimi yayımlamak istiyorum ne yapabilirim ?

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (20 Kasım 2015) Sorunuz çok soyut kalmış, anlaşılmıyor. Ne yapabilirim derken yazılarınızı dergilerde vb. yayımlamak için ne yapabilirm, demek istiyorsanız eğer, bunun için şuradaki yazıyı önerebilirim:
Dergilere yazı, öykü, şiir göndermek

Adsız dedi ki...

Bu işin bir yolu olduğunu zannetmiyorum elbette birkaç teknik veya yardımcı unsur öğrenilirse yararlı olabilir ancak önemli hususun yetenek, zeka, bilgi birikimi, yaşam koşulları, kültür vs olduğunu düşünüyorum.Ayrıca hiçbir büyük yazarın yazar olmak için ekstra çaba sarf ettiğini de düşünmüyorum onlar için tıpkı yemek yemek, nefes almak gibi bir eylemdir bence öğrenerek kimse 3 bin sayfa roman yazamaz 3 yıl emek veremez, doğru kelimeyi doğru yerde kullanamaz.içinizden gelir, tasarlarsınız, üzerinde uğraşırsınız ve bir bakarsınız ki bir başyapıt ortaya çıkmıştır bence tüm mesele bu.

48000 dedi ki...

Çok güzel ve aydınlatıcı bir sekilde özetlemişsiniz.Elinize yüreğinize sağlık.

48000 dedi ki...

Çok güzel ve aydınlatıcı bir şekilde özet geçmişsiniz.Elinize yüreğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Hikaye yazdığım blog sayfama bakabilir misiniz ?

kaptanselalesuyu.blogspot.com

Adsız dedi ki...

ben makale yazarı olmak istiyorumda hangi aşamalrdan geccem ve nasıl yapcam hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

ali dedi ki...

makale yazarı olmak istiyorum yardımcı olur musunz

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (6 Aralık 2015 20:24) ve @ali

Makale yazarlığından kastınız nedir? Ayrıca 20:24'deki Adsız'la Ali aynı kişi mi?

ali dedi ki...

hayır aynı degıl haber makaleleri yazmak istiyorum neler yapmalıyım aşamalrı nedir

Yazar Odası dedi ki...

@Ali Bu konuda bir bilgim yok. Yardımcı olamayacağım.

ali dedi ki...

yinede teşekkür ederim

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Yazar Odası dedi ki...

@Onur Öner İnternette telefon numaranızı paylaşmanız tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Daha yaşınız genç olduğu ve ileride pişman olabileceğiniz için iletinizi sildim.

Unknown dedi ki...

Merhaba ,Yaşayan tüm Canlıların yeni yılını sevgiyle Kutluyorum ,,,Erzurumun Şirin bir kasabasında Başlayan ,Ankara daha sonra Yurt dışında devam eden gerçek bir yaşam hikayem var olduğuna ilk önce kendim daha sonra Hikayemin belirli bölümlerini dinleyen kişilerin yorumları beni ne kadar umutlandırsada Kitap yazacak bir kapasiteye sahip olmadığım kanısındayım ,ana sebeb ise gerekli eğitimimin olmadığına inanmamdır,,,kitap yazma konusunda Türkiyede çeşitli yazarlardan yardım almak istedim , Maalesef Türkiyede insanlarımız yurt dışındaki kişilere fazla ilgi göstermediklerini gördüm...( belkide doğru kişilere ulaşamamış olabilirim),,yazmak istediğim sadece kendi Biyografim veyahut ( kendi Hikayem )fakat bu hikayeden çıkacak çok dersler olacağına inanıyorum ,Bana nasıl yardımcı olabilirsiz,yadımcı olabilirseniz çok sevinirim ,Yazacağınız yorum için Şimdiden çok Teşekkür ederim ...



Pervin Ozulu dedi ki...

Merhaba Yazar Odası,
Çok gariptir ben çocukluğumdan beri yazarım ve şu an uzun zamandır hobi olarak yaşantımdan ve maceralarımı yazarım, binlerce takipçi kitlem ve okurum var. Tesadüfen bu yazınız karşıma çıktı ve okudum. Aslında olması gerekleri yazmışsınız, emeğinize teşekkürler. Bir konuya çok şaşırdım açıkcası ve dile getirmek istedim. Hiç yazı ve okuma ile uğraşmamış kişilerin bile yazar olma heveslerine kapıldıklarını okuyunca şaşırdım. Yazı yazmadan, okumadan ve yaşamdan birikimler olmadan yazar olma fikrine nasıl kapılıyorlar. Ben çokça yazı yazdığım halde çooook uzun yolum var daha diyorum. Çok hayallerim var, sessiz hayallerim ve sabırla onların peşinden gidiyorum...herkesin yolu açık olsun. Sağlıcakla kalın. İyi seneler.

Yazar Odası dedi ki...

@kenan torun Maalesef sorunuzun yanıtı bende değil. Ne yapılabileceğini bilmiyorum.

duyguerenturk dedi ki...

Merhaba, güzel bir yazı ve hoş bir yaklaşımla tüm yazarlık düşüncesinde olan insanlara cevaplar yazdığınızı gördüm. bende bir Şeyler eklemek istedim. Kendimi bildim bileli sürekli okuyor ve yazıyorum. Hayatımın son 4 Yılına kadar odak Noktası hep okumak ve yazmaktı. Ben bu konuda sanırım çok Yürekten istemiş olmalıyım ki bir yarışmada hikaye kitabım ikinci Seçildi ve basıldı. En büyük hayalim gerçek oldu. Fakat bu güzel gelişmeden sonra iki roman yazıp, yayın evlerine gönderdim. Ilki edebi eser mahiyetinde değerlendirilip, kendi yayın tarzlarına uygun bulunmadı. Ikinci de beğenildiği fakat basım için tercihlerinin anlaşmalı yazarları ile olduğu yönünde reddedildi. Bunlar da beni durdurmadı. Son yıllarda çocuklarla ilgilenirken, heyecan içinde bir gün tekrar yazabilmeyi bekliyorum. Ve vakit oldukça okuyorum. Ben yazar olmak için değil ama yazmak için deli olduğumu anladım. Ama bir kitabım Olduğunda duyduğum gurur ve Mutluluğu da hiç unutmam. Edebi eserleri, klasikleri ve güncel yazarların da edebi dilde yazımlarını çok büyük fazla okurum. Ayrıca Herşeyden en az bir kere okuyup, notlar almak adetimde vardır. Bir hayat bir örnektir. Teşekkürler, sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhaba ben okumayı çok seven biriyim hiç bir kitabı ayırt etmem her daldan okuyup analiz etmeyi çok severim insanları dinlemeyi duygularını yaşamlarını dinlemeyi severim. Ben 20 yaşında bir kızım öyle okul falan okumadım ilk okul terk virgulle noktanın yerini bilmem ama kendimce çok şey gördüm yaşadım şiir yazıyorum biraz sıradışı ve bir sitede kitap yazıyorum roman... Çok okuyorum dinliyorum gözlem yapıyorum ve yaşıyorum.. yazar olmak değil derdim ozman niye yazıyorsun diyorlar benim dilim kalemim bazen çok cahilce yazar bazen acımasız olur yeri geldi mi doğruları yazar yanlışları ayırt eder. Bazen boş verip önüne bakar bazen de olduğu yerde durur yazamaz. Ama bazen öyle bir konuşur yazar ki sayfalar ağlar aynı anda kahkahalara bogulur biraz dengesizidir ama hakikatı yaşar ve yazar. Ben yazdıklarımın boşa gitcegine inanmiyorum elbet sayfalarimi birileri okur illa kitap çıkarmamg gerekmiyor. Ben sadece yanlışmı düşünüyorumd diye soruyorum??

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yazar Odası dedi ki...

@Göz Yaşı Tebessüm

Yanlış düşünüyorsunuz veya doğru düşünüyorsunuz dememin bir önemi olduğunu zannetmiyorum.

Unknown dedi ki...

ben Büşra, 12 yaşındayım ve şiir makale deneme hikaye gibi yazılar yazıyorum ve beceriyorum arkadaşımla kitap çıkarmak istiyoruz yardım eder misiiz ?

Adsız dedi ki...

Merhaba, henüz 15 yaşındayım ve yazmayı çok seviyorum. Her akşam mutlaka 1 saat de olsa yazmaya çalışıyorum. Sanki ben bir takım şeyleri yazdıkça hafifliyorum, hiçbir sıkıntım kalmıyo. Yazar olmayı çok isterim tabi kendime de bu konuda güveniyorum. Yazdığım yazılar kadar okumayada önem veriyorum ve böylece kelime haznemi çoğaltmayı ve cümlelerini daha mantıklı kurabileceğimi düşünüyorum. Bir kitap yazmak ve o kitabı yayımlamak en çok istediğim şey. Ülkemizde yazar olmak için bir okul yokmuş, bu çok üzücü bir durum. Yazmak kadar güzel bir şey var mı hiç bilmiyorum. İnşallah günün birinde kitabını yayımlama şansım olur...

Adsız dedi ki...

İyi günler. Sormak istediğim konu; acaba herhangi bir konuda kitap yazmak için illa o konunun uzmanı veya akademisyen olmak gerekiyor mu? Mesela Ben işletme okudum ve Etik dersleri aldım. Kültür ve medeniyet üzerine kitap yazabilir miyim?

Adsız dedi ki...

Merhaba. Ben 20 yıldır kitap okuyorum. 40 yaşındayım. İşletme Fakültesi mezunuyum. Sormak istediğim konu; acaba herhangi bir konuda uzman veya akademisyen olmadan kitap yazabilir miyiz? Mesela tarih, sosyoloji gibi..

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (31 Mart 2016, 1 Nisan 2016)

Eğer kastınız herhangi bir akademik unvana ihtiyacınız olup olmadığıysa, bir kitap yazmak için bir unvana ihtiyacınız yok. Ama tabii insanın vâkıf olmadığı ya da az vâkıf olduğu bir konuda yazması abes olur. Dolayısıyla eğer tarih, sosyoloji gibi bir alanda kitap yazacaksanız, yazacağınız konuyu bir uzman kadar bilmelisiniz. Yoksa kitabınız yayımlandığında konunun uzmanları tarafından hatalarınız bir bir yüzünüze vurulabilir; çok sert eleştirilere, hatta alaylara maruz kalabilirsiniz.

miraç şevval dedi ki...

merhaba ben Miraç, bu sene sekizinci sınıfım. dördüncü sınıfta ben yazar olmak istiyorum demiştim. durmadan yazdım. ama geçen sene aralık ayında kitlendim. hiçbir şey yazamadım ama bu sene tekrar yazmaya başladım. kul gazetesinde yazım çıktı. sizce gerçekten yazar olmalı mıyım?

Yazar Odası dedi ki...

@ Miraç Şevval

Size yazar olmalısın veya olmamalısın diyebilecek hiçkimse yoktur. Yazar olmak isteyip istemediğinizi bilecek ve ona göre yolunu çizecek olan sizsiniz.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Bu sayfa tesadüf eseri karşıma çıktı ve yorum yazmak istedim. Ben konuşarak değilde daha cok yazarak kendini ifade eden bir insanim yazmayi da okumayida seviyorum. Yaziyorum surekli hergün her gece aklima her geldiginde yaziyorum yayinlanmamis iki kitabim var ve suan uzerinde calismalar yaptigim bir konuyu daha yazmak istiyorum ben yazan ama yayinlatmaktan korkan bir insanim cunku eger hevesim kirilirsa kaleme kuserim diye korkuyorum biraz yardima ihtiyacim var anlayacaginiz. Eger ben yayinlatmaya karar verirsem onerebileceginiz bir yayin evi var mi acaba? Cevap verirseniz cok sevinirim. Cok tesekkurler. Iyi geceler.

Yazar Odası dedi ki...

@Sevil Karaca

Hayır, önerebileceğim bir yayınevi yok.

hatice sena dedi ki...

13 yaşındayım ve çevremde güzel yazdığımı söyleyenler var. Yaşım küçük olarak algılansa da yazmaya başladım ve umarım bir gün bir kitabım olur. Siz de çok sağ olun.

Unknown dedi ki...

Senigidiseni Senigidiseni.net ile öykülerini, uzmanlıklarınızı ve önemli anlarınızı ortak bir kitapta bastırabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Bende yazar olmak istiyorum ve elimde birçok hikayem var ne yapmaliyim

Faruk Gür dedi ki...

Merhaba, yaklasik bir yildir buraya yorum yazilmamis. Ama ben yine de yazmak istedim. Is ile ilgili yasadigim ilginc bir surec var. Bunu is hayatina atilacaklar veya calisanlar icin bir roman ya da kisisel gelisim rehberi haline getirmek istedim. Kurgu nasil olmali desteginizi almak istedim. Tesekkurler farukgur@gmail.com

Yazar Odası dedi ki...

@Nur Nilay Doğan Sorunuz muğlak. Ne olması için ne yapmalısınız?

@Ali Gür Bunun yanıtını ben veremem. Yazar olarak sizin bulacağınız bir şey.

Unknown dedi ki...

Merhaba;
Bilmiyorum konuya nerden baslamaliyim ama badozlama da olsa anlatayim.
Kızım 9 yaşında ve öğretmeni tarafindan birkac kez yazıları hakkında uyarildim. Çok güzel bir yazim dili olduğunu ve hayalgucunun de etkisiyle cok güzel küçük hikayeler yazdığını soyledi.Bu konunun üzerine gitmemiz gerektiğini soyledi..Ben kitap okumasıni gercekten cok seven biriyim fakat bir kişi yazi yazma konusunda nasil bilgilendirilip, yonlendirirlir inanin hic..Bir anne olarak uzerime dusen gorevi yerine getirmek istiyorum ama nerden başlayacağımi kestiremiyorum..Bu yuzden nacizane bir yonlendirme isteyecegim sizden..Cevap verdiginiz için simdiden teşekkür ederim.

yazar0526 dedi ki...

bende kitap yazıyorum kitabım 277 sayfa oldu sizce bu kitap basılırmı
ama ünlüleri öldürdüm mesela/drogba,messi,ronaldo,sabri/sizce bu öldürdüklerimin ismini değiştirsem basılırmı

Yazar Odası dedi ki...

@Unknown (12 Mayıs 2016)

Zor soru. Çocuklara yönelik yaratıcı yazarlık atölyeleri var. Benim ilk aklıma gelen bir tanesi İstanbul Üniversitesi'nin. Yanlış anımsamıyorsam Çocuk Üniversitesi adı altında düzenliyorlardı. Bunun dışında çocuklara yönelik, genellikle "yazar olmak isteyen çocuk" temalı kitaplar var. İnternette ufak bir araştırmayla ya da kitapçılarda gezerek bulabileceğinizi sanıyorum. Yine de bulamazsanız buraya yazın, ben hususi olarak araştırırım. Bunun dışında 9 yaşındaki bir çocuğun yazarlığına en büyük katkı onun okumayı sevmesini ve olabildiğince çok okumasını sağlamak olacaktır. Çocuklar için şahane kitaplar mevcut. Çok okumak onu yalnızca yazarlıkta değil hayatın başka alanlarında da besleyecektir.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben yeni yazmaya basladim 6 yildir düzenli kitap okuyorum ve artik yazmak istiyorum aklimda polisiye roman yazmak var. Tess gerritsen favori yazarim her zaman onu ornek aliyorum. Aklimdaki kurguyu kaleme aldim. Ama pek ilgi çekici gelmedi. Belli yerlerde tikaniyorum. Kurgu var ama kaleme alirken sikinti cikiyor lütfen yardim edin bu durumu nasil cozebilirim.

rabia bayyozgat dedi ki...

merhaba ben rabia ben kendim söz yazıyorum ve arkadaşlarım tarafından olsun büyüklerim tarafından olsun çok beğeniliyo ve bu yazdıklarımı bir kitap haline getirmek istiyorum hatta bunun için çalışmalara başladım bile peki sizin bana ne gibi yardımınız dokunacak...

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (31 Mayıs 2016)

Bu yalnızca sizin çözebileceğiniz bir mesele. Bütün maharet zaten o kurguyu kaleme alabilmekte.

Yazar Odası dedi ki...

@rabia bayyozgat

Size yardımda bulunacağıma dair şey söylediğimi anımsamıyorum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yazı için çok teşekkürler, elinize emeğinize sağlık. Yazdıklarınız az çok farkında olduğum şeylerdi aslında, ancak uzun süredir yazmayı, yazmaya çalışmayı erteliyorum. 13 yaşımdan beri birtakım şeyler yazarım hep, kompozisyonla başladı ilk tabii, sonra hikayeler, kendi çapımda denemeler ve eleştiri yazıları... Yazdığım en uzun yazı 80-90 sayfalık bir hayran hikayesi idi ve 16 yaşındaydım. En azından 10 saati bulurdu yaz ayları klavye başında geçirdiğim süre. Bıraktım. Birkaç aya 20 yaşına girmiş olacağım, hala yazmak için bir çabam yok, böyle söylüyorum çünkü yazamıyorum demek bir bahane gibi geliyor. Bir kere yazmaya başlayınca çok iyi hissettiriyor ama yazmaya başlayana kadar çok zorlanıyorum. Bununla birlikte okumayı bıraktım, odaklanma-konsantrasyon sıkıntısı yaşıyorum... Yazmak istiyorum, iyi hissettirdiği için temelde. Çok fazla kurgu var kafamda, kurgu diyebilir miyiz bilmiyorum gerçi, fikir belki de. Kimisini olabildiğince detaylandırıyorum kafamda fakat hepsi öyle değil. Özellikle film izlerken bazı anlar, sahneler kafamda ışık yanmasına sebep oluyor, en çok o anlar yazmak istiyorum. İstemsizce alternatif kurgular düşünüyorum, altını-içini her neyse, doldurmaya çalışıyorum ancak hala hiçbirini kağıda dökmeyi denemedim. Rahatlamak amacıyla yazdığım günlükle sınırlı bütün çabam ki bunu da bıraktım sayılır. Her şey insanın kendisinde başlıyor lakin belki bir öneriniz olur ya da en azından düşünceleriniz... Beni teşvik edebilir ya da rahatlatabilir diye düşündüm. Yazı için tekrar teşekkürler.

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız Bu konuda özellikle http://www.edebiyathaber.net/category/yazarlardan-tavsiyeler/ adresinde pek çok öneri var. En temel öneri ise yazmak için ilham beklememek. Her gün belli bir saatte yazı başına oturmak bir yöntem olabilir. Hiçbir şey yazamasanız bile o an aklınıza gelenleri yazın. Böyle böyle o saatte bir şeyler yazmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bir diğer yöntem verdiğim linkte yer alan Chuck Palahniuk'un "Pişirme saati" yöntemi. Denemenizi öneririm.

Bir de kafanızda kurgular oluşturmak yerine bu kurguları yazarak oluşturmayı deneyin. Çoğu yazar için zihinde tamamlanmış bir hikâyeyi yazmanın belli bir çekiciliği kalmaz. Bu yüzden kafanızda tasarlayacak yerde oturun yazarak tasarlayın.

Unknown dedi ki...

Merhabalar bende bir kitap yazdım bilim kurgu gibisinden yardımcı olabilirmisiniz nasıl yayınlayabilirim ne yapmalıyım

ESRA dedi ki...

HOCAM BEN ŞİİR YAZIYORUM TABİ BANA GÖRE ÇOK İYİ YAZDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM
SİZCE GÜZEL BİR ŞİİR NASIL OLMALIDIR :)

Yazar Odası dedi ki...

@ESRA

Önce 'Caps Lock' açıkken yazmamanızı öneririm. Şiir konusunda bilgi almak istiyorsanız Memet Fuat'ın Çağdaş Türk Şiiri Antolojisi'nden edinmeniz yararlı olacaktır.

Adsız dedi ki...

Öncelikle merhabalar, belki biliyorsunuzdur watpat diye bir uygulama var ve orada hem kitap yazabiliyor, hemde okuyabiliyorsunuz. Evet bende onlardanım. Yetenğimin olduğunu düşünmüyorum kitap yazma konusunda fakat yazmak için bir yetenek olduğunuda düşünmüyorum. Tıpkı konuşmak gibi, emek istiyor ama bilmiyorum çok denedim yazmak yazıp yazıp sildim ve hiç biri güzel olmadı. Aklımda çok güzel konular var yaratıcı ve hayal perestim ama sanırım kitap yazmak için yeterli değil. Sizce kitap yazmayı burakmalımıyım lise 1'e yeni geçtim. Burakmayın diyeceksinizdir büyük ihtimale ama çabuk sıkılan bir yanım var çok hevesliyim yazmaya öyle yarışmalara katılmadım ben 1. De olmadım fakat seviyorum okumakda yazmakda beni yansıtıyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekürler

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (13 Temmuz 2016)

Bunun kararını verecek olan sizsiniz. Yazmadan yapabiliyorsanız yazmayın; yapamıyorsanız zaten devam edersiniz.

Unknown dedi ki...

Mraba yazmayi cok istiyorum ama aklimdan gecenlere ellerim yetismiyor ve hevesim kiriliyor..surekli anlatmak istiyorum o yuzden..kendi hayatimi roman yapmak istiyorum..dogdugundan beri kendisini erkek gibi hisseden kadin bedenine sahip bi insanim..ve benim gibi olanlara destek benim gibi olmayanlara da bizleri anlamalari icin bunu cok istiyorum.ama yazamiyorum sikiliyorum usaniyorum sonu olacak mi bilmiyorum..yardim lutfen

Unknown dedi ki...

Mraba yazmayi cok istiyorum ama aklimdan gecenlere ellerim yetismiyor ve hevesim kiriliyor..surekli anlatmak istiyorum o yuzden..kendi hayatimi roman yapmak istiyorum..dogdugundan beri kendisini erkek gibi hisseden kadin bedenine sahip bi insanim..ve benim gibi olanlara destek benim gibi olmayanlara da bizleri anlamalari icin bunu cok istiyorum.ama yazamiyorum sikiliyorum usaniyorum sonu olacak mi bilmiyorum..yardim lutfen

Yazar Odası dedi ki...

@Kbr zdmr

Yazmak isteyip sıkılıp, usanıp yazamamanın çaresini maalesef bilmiyorum. Yazma tıkanması için çeşitli yöntemler var ama siz yazmaktan sıkıldığınızı, usandığınız söylüyorsunuz. Önce yazmayı gerçekten sevip sevmediğinizi kendinize sorun. -Öte yandan şu bir çözüm olabilir mi: Yayımlatmayı düşünmeden, mümkünse her gün aynı saatte belli bir süre serbest yazmayı deneyin. Bu günlük gibi de olabilir, iç dökme gibi de. Ne olduğu, ne yazdığınız önemli değil. Bunları kimseye okutmak, saklamak, yayımlatmak zorunda değilsiniz. Sadece aklınıza ne geliyorsa yazın. Hiçbir şey gelmiyorsa bile bekleyin, sandalyede bilgisayarın veya defter başından ayrılmayın. Yazamıyorsanız, yazamadığınızı yazın. Zihninizden düşünceler uçuşuyorsa onları yazın, o gün yaptıklarınızı, yapamadıklarınızı yazın. Diyelim ki her gün on beş ya da yirmi dakika. Bu kadar süre boyunca yazabildiklerinizi yazın. Yazdıkça açılacaksınız. İlla kendinize bir mesele olarak edindiğiniz konuyla ilgili olmak zorunda değil. Ki belki de belli cinsel kimliklerdeki ve yönelimlerdeki insanların sorunlarını ve sizi birey olarak yaşadığınız bu türden sorunları yazmayı düşünmek ilk aşamada sizi yazmaktan engelliyor bile olabilir. O yüzden dediğim gibi her gün on beş - yirmi dakika boyunca (bunun için telefonunuzun veya saatinizin alarmını kurmak iyi bir yöntemdir) serbest yazı çalışması yapmak sizi açacaktır.

yamankız dedi ki...

Merhaba. Ben 14 yaşındayım. Çok fazla kitap okurum. Imkanım olsa elimden kitap düşürmem artık insanlar benim bu halimden sıkılıyorlar.' Bırak şu kitabı artık' diyorlar. Ben hala okumaktan vazgeçmedim Bir gün yazma yeteneğim olduğunu farkettim. aslında öylesine almıştım o gün o kalemi elime. Farkında olmamıştım. O günden beri yazarım. Ne olursa. Kalemi elime aldığım zaman parmaklarım felç gecirene kadar yazıyorum. Kendiliğinden geliyor devamı. Ve gerçekten çok güzel oluyor. En azından bazen. Benim söyle bir sorunum var. Ruh halimle yazdığım şeyleri ilk anda çok beğeniyorum. Aradan zaman geçince başla bir ruh halde iken saçma geliyor. Bazen tam tersi oluyor. Çok dengesizim. Önce beğenmiyorum sonra hoşuma gidiyor. Biliyorum daha yolun çok başındayım ama bazen bu durum çok ciddi anlamda umudumu kırıyor. Sizce ne yapmalıyım? Cevap vermenizi gerçekten çok istiyorum. Lütfen!

Melanie dedi ki...

18 yaşındayım ve 6 yıldır kendi çapımda bişeyler yazıyorum aslında duygularımı sadece yazarak anlatabiliyorum öfkemi mutluluğumu kalemle defterime tek tek işliyorum.bu konuda yazar olmak sesli düşünebildiğim bi hayal değilde içimde diğer bastrılmış duygularımla beraber özel kimliğini koruyodu. taa ki geçen sene müzik konusunda üstün yetenekli bi arkadaşımla tanışıncaya ve onun çabasna şahıtlik edinceye kadar. yazdıklarımı okuttuğumda beklemediğim tepkiler aldım hep ama hala tam anlamıyla dile getiremiyorum. bu korkmaktan ziyade içimdeki hissiyatlarımı tam anlamıyla aktaramama endişesi biliyorum uçuk bi hayal değil ve gerçekten o standın arkasında imza dağıtmak istiyorum ölünce kitabımdaki cümleler benim yerime her şeyi yaşasın ve yaşatsın istiyorum. kalıplaşmış yazılardan ziyade söylemekten çekindiğim şeyleri yazmak istiyorum. bir Oğuz Atay kalbi Cemal Süreyya aşkı Özdemir Asaf mısrası olmak istiyorum.kaybedilmiş köşede kalmış satırları gün yüzüne çıkarmak istiyorum nacizane isteğim...

Unknown dedi ki...

SEVGİLİ Seçin Merhaba,
bu gün Fransadan Başlayan Okyanusta Potekiz'in Denize olan uç noktasına kısacası 1200,km yolu yürüyerek gideceğim tabi sıkıntılar olmasa ,neden bunu yazıyorum biliyormusun ....? Adam senelerce komponist olacağını anlatıp dururmuş ,artık konu komşu arkadaş çevresi adamın anlattıklarından kınağa gelmişler .yine bir gün komşusuna aynı şeyleri anlatmaya başlamış ,notalar yazdığını besteler yaptığını ve meşhur bir Komponist olacağını komşusu Arkadaş bu gün Mozart sehir tiyatrosunda konser verecek bir de kendini oıa anlat der ,Adam kulise gider Mozart'ı bulur ve başlar anlatmaya Mozart sorar yaşınız kaç Adam 45 yaşında olduğunu söyler ,Mozart daha 10 sene çalışman gerek der Adam sinirlenir sen Çocuk Yaşta başladın bu işe ben neden olmıyormuşum der, Mozart ben kimseye anlatmadım ve hissetim yazdım ve uyguladım aradaki fark yanlızca bu,, Size başarılar Çokca oku ve BAŞLA .


Sevgi Rehberiniz Olsun
Kenan Torun

Melanie dedi ki...

yorumunuzdaki içtenlik ve güzel örnek için size minnettarım yazar olma yolunda gideceğim yolda bu sevgiyi her daim hissedeceğim... Sayın Kenan TORUN

Yazaron dedi ki...

Yazar olmak isteyenler için oldukça faydalı bir yazı olmuş.

Adsız dedi ki...

17 yaşındayım, benim hedefim kitap yazarı değilde senaryo yazarı olmak. fakat bir çok yoldan araştırmama rağmen senaryo yazarlığı hakkında önemli bilgiler elde edemedim! yani senaryo yazarı olmak için okumam gereken üniversite bölümü v.b. bilgiler istiyorum, yardım edebilirseniz şükran duyarım. :)

Unknown dedi ki...

Mrb benim ismim sema 17 yaşındayım ve kitapları okumayı çok seviyorum düşündüm ve bi roman yazmayı düşünüyorum acaba kendi hikayemi yazarak yola çıkabilir miyim vede ne yapmalıyım lütfen yardım edin gerçekte n çok ihtiyacım var fikirleri nize ....

Yazar Odası dedi ki...

@yamankız

Herkesin geçtiği yollardan geçiyorsunuz. Zamanla olgunlaşacak yazdıklarınız. Önce yazacak, sonra beğenmeyecek, beğenmeye beğenmeye arzu ettiğiniz gibi yazmaya başlayacaksınız.

@Adsız (18 Ekim 2016)

Dramatik yazarlık bölümleri size uygun olabilir.

@Sema Tas

Benim önerebileceğim her şey zaten blogdaki yazılarda mevcut. Geri kalan ne varsa kendiniz bulmanız gerekiyor. Blogda bahsettiğim yaratıcı kitapları işinize yarayabilir.

Unknown dedi ki...

merhaba yıllardır günce tutarım tutgum günceyi kitap haline getirmek istyorum bunu nasıl yapcagımı bilmiyorum gercek hayat ta yasadıklarımı anlatan yazılar

Adsız dedi ki...

Abi bana yardım et kafamda öyle bir hıkaye ( eklemeler ıle romana donusucek ) var ki hem ulkemizi canlandırıcak hem cok guzel bır serı yakalıycak bır basyapıt olucak.destek ve yardımı beklıyorum hıkayeyı kagıda dokme konusunda.
Ana karakterler hakkında kucuk notlar yazıp duruyorum.Karakterlerın cızgılerının nerelerde bırlestıklerını, ortaya nasıl bır gucun cıktıgını, olayların gectıgı bolgelerdekı gercek mıstık olaylar, bölge halkının yorumları, karakterlerın güçleri.......

ABI YARDIM ET :((((

ALEYNA dedi ki...

BENİM HERKEZ ÇOK GÜZEL KOMPOZİSYON YAZDIĞIMI SÖYLER VE BUNLARI ZEVKLE YAZARIM 7 AY ÖNCE ALDIĞIM BİR KARARA GÖRE YAZARLIĞA ATILMAK EN DOĞRUSU KELİME DAĞARCIĞIM CÜMLE KURMA KABİLİYETİM YÜKSEK FAKAT TEK SIKINTIM KAYDA DEĞER BİR KONU BULABİLMEKTE BANA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER😊

Edi dedi ki...

Merhabalar
Bende yorumların bir kısmını okudum aklımdaki bir çok sorunun yanıtını buldum. Tüm cevaplarınız ve yorum larınız için teşekkür ederim. Bende bir soru sormak istiyorum. Benim hali hazırda yazdiğim ama daha bitmemiş bir kitabım var. Yazmıyorum çünkü basılması konusunda çekincelerim var şöyleki. Yazdığım kitabı çevremdeki insanlar yadırgayarak okuyacaklardır hatta ve hatta bazı akrabalarım benim yazdığım bu romanı küçük görüp beni rencide ediceklerinden korkuyorum. Bu yüzden eğer bir kitap yazarsam yani elimdeki kitabın sounu getirirsem ismimi yazmadanda kitabı bastıra bilirmiyim. gizli bir yazar olarak.

Unknown dedi ki...

Bende yazıyorum ama daha tamamlayamadım beni yola sureklegen hocama burdan sonsuz teşekkürler . Ileri bir zaman diliminde karşınıza "ZULME UGRAYANLAR"diye bir kitap çıkarsa bir okuyun derim günümüz zaman diliminde yaşanmış olay ve olgulardan alarak yazıyorum şimdiden teşekkürler ismimi vermek istemiyorum önemli olan okurlarlarimin bu diklarimdan zevk alması görüşmek üzere kalın saglicakla😊

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba Ben Selenay Yazar Olmak İçin En Küçük Kaç Yaşında Olmamız Gerekli Acaba?

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş, konuyu araştırırken beğendiğim iki yazıyı da faydası olur düşüncesi ile aşağıda paylaşıyorum.

Yazar Olmak İstiyorum Diyenlere Balta Darbesi

Yazarlığa İlk Adımlar

Adsız dedi ki...

Orta okul mezunundan yazar olurmu

Yazar Odası dedi ki...

@irfan aslan: Yazar Odası'ndaki 'Kitabımı Nasıl Yayımlatırım' başlıklı yazıya bakmanızı öneririm.

@ALEYNA: Konuyu siz bulacaksınız. Yazarlık dediğimiz şey biraz da orada. :)

@Edi: Kitabınızı müstear bir isimle yayımlayabilirsiniz. Bu konuda bir engel yok.

@Soulless Angel: Böyle bir yaş sınırı yok.

@Adsız (21 Ocak 2017): Ne mezunu olduğunuz, kaç yaşında olduğunuz, nereli olduğunuz vb.'den çok daha önemli bir şey var: Ne yazdığınız! Önemli olan yazdığınız metindir. Tabii metnin oluşumunu etkileyen etmenler de vardır. Mesela kitap okuyup okumadığınız gibi.

Hattat dedi ki...

Gerçekten çok aciklayici olmuş sayenizde kendime bir çok şey daha kattim Allah razi olsun

Şavir dedi ki...

Merhaba öncelikle elinize sağlık
Ben 21 yasındayim ve surekli günlük hayatta aklima gelen dusunceleri not ediyorum ondan sonra bunlarla ilgili yazi yaziyorum. Çok degisik ve ilginç yazilar ortaya çıkıyor. Yazar olmak istiyorum ve bu yazilari kitap haline getirmek istiyorum. Ne yapmalıyım . Nasil kitap haline getirebilirim ?

Adsız dedi ki...

Ben 14 yaşındayım benim için hayallerimin baş tacı olan mesleği bu kafar iyi anlattığınız için çok teşekkür ederim.

Misafir dedi ki...

Ben sessiz yığın adlı bir kitap yazıyorum. Ama bir yandanda okuyorum şu an yaşım 16 en büyük hayallerimden biri de yazar olmak kitabım bittiğinde ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. 😊😊

Kemallar dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş elinize fikrinize kaleminize sağılık.

Adsız dedi ki...

ben 10 yaşındayım kitabımı yazdım sizce matbaada çoğaltıp satışa sunsam mı

Adsız dedi ki...

17 yaşında bir kız çocuğuyum. Aslında hikayenin başladığı yerdeyim. fakat 30'umda bir kadın, bir eş ve bir anneyim'de. yıllar önce 17'dim de bir hikaye yazıcam ama bunun için 30'uma kadar görmeliyim hisetmeliyim demiştim.. kendimi hiçbirşekilde geliştirmedim. yazarlık için bilgisiz, kültürsüz, yeterincede yaşamaktayım. yazıcamda. tamamen çıplak,sefil görüşlerimle.belki çaylak yazıcam.Ama en büyük sorun yazarken ifşa edeceyim hayat,insanlar,ailem,aşk ve esaret tüm bunların benim çevreminde okuyacak olması.. cesaretmi yada kendimi gizlemelimiyim başka bir karakter yaşıyormuşcasına. bilmiyorum...

Adsız dedi ki...

güzel birşey yazar olmak :)

Adsız dedi ki...

Hayatı Yaşayan Ve anlayan Bilir Be Kardeşim ... Buda Benden Gelsin Tüm Kardeşlerime :))

Bir Tek İnsan dedi ki...

Etkili bir yazı ama artık akademik hayat olmadan veya doğal yetenek olmadan kitlelere ulaşmak çok zor.

Unknown dedi ki...

Benim yaşanmış bir hayatım var aile anlamında acaba anlatsam bir şeyler olabilir mı yada yazabilir miyim çünkü herkesin okumasını isterim hayattan ders almaları için yada iyiyi kötüyü ayırt edebilmeleri için hata yapmamaları için

Tyron Snel dedi ki...

İsmim Camelia, ABD'den Ben büyük büyü tekeri (Dr.Ogbe) hakkında bir tanıklığa sahibim. Ben bir zamanlar hiç çocuğum olmayan bir kadındım hayatında karşılaştığınız herhangi bir soruna yardım edebilecek tek kişi olan Dr.Ogbe sayesinde. Hoş ve hoş bir adama evlendim ve 11 yıldır sorunsuz olarak evlendim, ben ve kocam kendimize saklamak zorundalar. 1 yıl sonra çok iyi eski arkadaşımı gördüm ve sorunumu onunla paylaştım ve bana dediğine göre, asla inanmadığım bir büyü kasterinden bahsetti ama bana onun tek çözüm olduğunu söyledim, ona ben olmadığımı söyledim Ilgilenen ve ben böyle bir şey yapmayacağım. 3 ay geldi ve ailenin başka seçeneği yoktu ve kocamın büyük çocuklarını ağırlayacak başka bir eşi olduğuna karar verdiler, ayrıca e-postayla (theangelsofsolution@gmail.com) büyü tekeri ile iletişim kurduğum için bir kenara bırakılmamaya karar verdim. Ona cevap verdim ve ona her şeyi açıkladı ve bana yapmam gereken her şeyi söyledi ve bana mutluluğumu alacağım konusunda güvence verdi. Büyüyü bana yazdı ve kocamla sevişmemi istedi ve ben yaptım ve 1 ay sonra tabelalar aldım ve bir aile hekimi ile temasa geçtiğimde hamile olduğumu söyledi .. Bu iyi ve harika adam Dr.Ogbe sayesinde Onun iyi işi için ve herkesini oradan dışarı çıkarmam öneririm. Onun gibi başka hiç kimsesi yok, benim arkadaşlarımın herhangi bir sorundan geçmekte olan tavsiyem var:

Herhangi bir sorundan geçiyorsanız, örneğin,

(1) Geriye dönmek istersen.
(2) Her zaman kötü rüyalar görürseniz.
(3) Ofisinizde terfi edilmek istiyorsunuz.
(4) Kadınların / erkeklerin sözlerine uymalarını istiyorsun.
(5) Bir çocuğu isterseniz.
(6) E.t.c.'den zengin olmak istiyorsun.

Gerçekten de, güçlerinizle ilgili tüm sorunların cevabını siz yaşarsınız. Ona e-posta theangelsofsolution@gmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz ve isteğinizi alın.

Unknown dedi ki...

Bende yazar olmak istiyorum ama benim kitabım roman tek istediğim yazar olup başaramayacağım şeyler yapmak bana yardım ederseniz?

Unknown dedi ki...

Kitabı yazarken bilgisayar mı kullanmam gerekli ? Yoksa defter mı kullanacağım

Yazar Odası dedi ki...

@Recep Doğan: Blogdaki "Kitabımı Nasıl Yayımlatırım" başlıklı yazı yardımcı olabilir.

@Unkown: (24 Şubat 2017) Size de aynı yazıyı öneririm.

@Adsız: (11 Mart 2017) Önce yazın. Yazdıktan sonra ne yapılacağı düşünülür. Sizin yaşınızda (On yaşında olduğunuzu söylemişsiniz) bu konuyu ailenizle veya öğretmenlerinizle konuşmak yararlı olabilir. :)

@Unkown: (10 Nisan 2017) Buna yanıt verebilecek sizsiniz, ben veya bir başkası değil.

@Ayşenur Topal: Yapabileceğim yardım Yazar Odası'nda yazdığım yazılardır. Umarım yararı dokunur. Belirli bir soru sorarsanız onu da yanıtlamaya çalışırım.

@Unkown: (2 Mayıs 2017) Hangisiyle rahat ediyorsanız öyle yazın. Ama şunu söyleyeyim: muhakkak sonunda bilgisayara geçirmek zorunda kalacaksınız.

Adsız dedi ki...

Ben 18 Yaşında ögrenciyim 1 aydır kitap yazmakla ugraşıyorum hayel ürünüm biraz acık ve geniş oldugu icin kendime güveniyorum acıkcası ama bu kitapı birine göstermeye biraz cekiniyorum alay durumu olur diyerek dedigim gibi hayelperst bi yapım var bana yardımcı olurmusunuz bu kitapı kime göstermem lazım hocalaramı arkadaşlaramı

Yazar Odası dedi ki...

@Adsız (8 Mayıs 2017 00:38) : Zor bir soru açıkçası. Lisedeyseniz lise edebiyat öğretmenlerinize gösterebilirsiniz ama maalesef her öğretmenin ufku, donanımı aynı olmayacaktır. Öğretmeninizi tanıyan kişi olarak buna siz karar vereceksiniz. Arkadaşlarınızın alay etmesinden korkuyorsanız her şeye rağmen edebiyat öğretmeniniz çok daha iyi bir seçenektir. Yaratıcı yazarlık atölyeleri (içlerinde nitelikli olanları) geribildirim almak için çok yararlıdır ancak atölyeler de ücretlidir. Yaşadığınız yerde böylesi atölyeler varsa ve ücreti karşılayabilecekseniz yararlı olacaktır.

Bir başka seçenek de şu: Bir yandan kitabınızı yazmayı sürdürürken diğer yandan başka metinler, sözgelimi öyküler yazarsınız ve bu öyküleri edebiyat dergilerine gönderebilirsiniz. Oradan alacağınız eleştiriler ve yönlendimeler kaleminizi eğitmenize yardımcı olacak, bu sayede kitabınızı yazarken de deneyim sahibi olacaksınız. Belki dergilere öykü göndererek editörlerle kurduğunuz iletişim sayesinde kitap dosyanızdan bir bölümü de gönderip eleştiri talep edebilirsiniz. Ama bunun için aranızda bir hukukun oluşması gerekiyor.

Başarılar dilerim.

Unknown dedi ki...

Ya hersey bu kadar mi yazıp bir yayınevine mi götürmemiz gerekiyo yani bir sınav yok mu?

Unknown dedi ki...

mmerhabalar öncelikle.siz bu yazıyı yazalı yılar olmuş.yorumlara cevap verdiğinizi gördüm ve bende size bir konu hakkında danışacağım.umarım cevap verirsiniz.ben yazar olmak istiyorum 14 yaşındayım ne yapmalıyım nasıl güzel yazabilirim bilmiyorum yazdıklarım okunur mu beyenilirmi diye de korkuyorum birilerine okutmaya zzaten şuanda çevremde bana tavsiyede bulunacak kadar yazmayı iyi bilen birisi yok.- her şeyi bildiğimi düşünmüyorum çok eksiğim var eminim ki lakin bu eksiklerimi düzeltebilecek bir insan henüz çevemde yok malesef.kendime fazla güvenmiyorum.yazar olmak bana imkansız gibi geliyor.yazar olmak için okumam ve bıkmadan yazmam gerek biliyorum ama birisi yazdığım yazıdaki yanlışları düzeltmezse ben yanlış olduğunu nasıl bilebilirim.kendimi yazma konusunda nasıl iyilesştirebilirim.kayda değer bir yazım yok.sadece kendi kendime yazdığım sıradan bana göre iyi olayan yazılar var yorumlarda okuduğum kadarıyla çoğu kişinin çevresindeki insanlar onların yazılarını beğeniyormuşbnim için de aynı şey geçerli yazdığım yazıları beğenenler oldu ama ben bunu yeterli görmüyorum.dediğim gibi öneri,yardım alabieceğim bir kişi yok bu yüzden şuan ve eminim ki çoğu zaman kendi kendimi geliştirmem kendi kendime yardım etmem gerecek bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum.cevabınızı bekliyorum.dipnot:yazdığım yorumdaki yazım hatalarının farkındayım ama bıir an önce yazmak için onlara dikkat etmedim :)

Unknown dedi ki...

Evet bende 12 yasindayimbende yazar olmak istiyorum yardimci olurmusunuz ??..

Unknown dedi ki...

Banada yardimci olurmusun yazarliga cok ozeniyorum??..

Unknown dedi ki...

Birşey sorucam (masaya yazı yazılarak yazar olunur mu?)

Unknown dedi ki...

Masaya yazı yazılarak yazar olunur mu ?
Lütfen söyleyin öğretmen sordu bende en iyi cevabı burda bulacağımı biliyorum

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 26 yasindayim cok zorlu farkli bir hayat yasadim .
Kendi hayatimla ilgili kitap yazmayi dusunuyorum. ufkum cok genis yardimci olurmusunuz

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 26 yasindayim cok zorlu farkli bir hayat yasadim .
Kendi hayatimla ilgili kitap yazmayi dusunuyorum. ufkum cok genis yardimci olurmusunuz

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 26 yasindayim hayat hikayemi yazmak istiyorum
Ufkum genis kendime guveniyorum
Yardimci oursaniz sevinirim

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 26 yasindayim hayat hikayemi yazmak istiyorum
Ufkum genis kendime guveniyorum
Yardimci oursaniz sevinirim

Unknown dedi ki...

Metafizik olaylar ve insanlar üzerine bir roman tasarlıyorum.Bilemiyorum ülkemizde böyle bir roman ne kadar itibar görür.Metafizik deyince insanlarımızın aklına gelen tek şey cinler fallar büyüler...Ben olaya cok daha geniş acıdan bakıyorum.Eger zamanda ve mekanda rüya aleminde yolculuk yapabilseydik ve aslında hiç ögrenmememiz gereken sırları ögrenseydik.Uyanınca hayatımız nasıl olurdu acaba.Yeni tanıştıgımız bir insan hem bu alemin hemde bilinmeyen alemlerin üyesi olsaydı, eski şaman ögretilerine sahip biri olsaydı acaba nasıl bir ilişkimiz olurdu.Bir astral yolculuk sonrasında hayatımızı altüst edecek gerceklerle yüzleşseydik sonrası nasıl olurdu acaba? Yazdım ama öylesine.Basit bir konuyu özet gecerek bir sitede yayınladım cok ilgi gördü o haliyle.Ama bilemiyorum ya ben cok tembelim yada içimdeki ses bu konu hakkında benden daha cok sey biliyor.

Unknown dedi ki...

Ben olurum ben de 13 yaşındayım zaten kendi hayatımı konu aldığım bir defter vae bunun yanı sıra şiir yazdığım bir defter var

Unknown dedi ki...

Efendim bilgileriniz için teşekkürler kısaca kendimi anlatacak olursam içine kapanık insanım fakat dışıma vurmak için kendime psikolog terapi uygularım yazmakla artı kitap konum duvar yazısı mizah dörtlük ve şiir düşünürüm bi kitabımın içinde toparlaya bilirmiyim desteklerinizi destekli bilgilerinizi beklerim saygılarımla selametle

Unknown dedi ki...

Efendim bilgileriniz için teşekkürler kısaca kendimi anlatacak olursam ben içine kapanık bir insanım fakat dışıma vurmakta yazarak kendime psikolog tedavi uygularım kimi zaman artı kitabım olursa duvar yazısı dörtlük söz ve şiir olarak düşündüm bir kitapta olurmu acaba ve desteklerinizi destekli bilgilerinizi beklerim saygila

Unknown dedi ki...

Eger romanlarina guveniyorsan Bazi roman yarismalarina katilabilirsin mesela gecenlerde bizim hocamiz bir roman yarismasinin oldugunu soyledi 1. Olursan. Hem belirli bir ucret kazanmis olursun hem de hayallerine dogru emin adimlarla yurursun kardesim

Şükran. dedi ki...

Mrb lar ben Hakkari yüksekovadan şükran.kendimi kısaca özetlersem sadece savasın gölsinde büyüdüğümü , ve kendimi bulamadığımdan bahsetmek isterim yıllardır arayıslar içerisindeyim kendimi bulamayanlardanım ama her ne olursa olsun yine de şükredenlerdenim.kitap bastırmamdaki amac hem türkiyenin hemde toprağımdaki insanların savasla mücadele etmesi amaclı düşüncelerim. Ben 3 kitap yazıp bitirdim simdi 4.sünü yazıyorum ve cok kararlıyım ben den once cevremdekiler yazar olmamı uygun buluyolar ben bastırmak istiyorum bunun için sizden yardım bekliyorum🙏

Şükran. dedi ki...

Mrb lar ben Hakkari yüksekovadan şükran.kendimi kısaca özetlersem sadece savasın gölsinde büyüdüğümü , ve kendimi bulamadığımdan bahsetmek isterim yıllardır arayıslar içerisindeyim kendimi bulamayanlardanım ama her ne olursa olsun yine de şükredenlerdenim.kitap bastırmamdaki amac hem türkiyenin hemde toprağımdaki insanların savasla mücadele etmesi amaclı düşüncelerim. Ben 3 kitap yazıp bitirdim simdi 4.sünü yazıyorum ve cok kararlıyım ben den once cevremdekiler yazar olmamı uygun buluyolar ben bastırmak istiyorum bunun için sizden yardım bekliyorum🙏

Adsız dedi ki...

Hamingway 1899_1961 yıllarında yaşadı.internetmi vardı. Nasıl oluyorda bilgisayar başında 10 saat bloglari okudu.

betul dedi ki...

13 yaşındayım kitap yazmak istiyorum.Yeteneğimin olduğunu düşünüyorum.Yeteneğimi türkçe öğretmenimin yazdığım kompozisyonları ve ondan önce de bir çok hikayemi beğenmesiyle keşfettim.Ben 13 yaşında olduğum için acaba yayın evleri kitabımı yayımlamaz mı .ne zaman bir kitapla ilgili düşünceye varsam bu düşünce beni yiyip bitiriyor .Bunu intrenette görmüşütm basım evlerinin böule davrandığını acaba doğru mu merak ettim .

Adsız dedi ki...

Merhaba ben okumayı da yazmayı da çok seviyorum akıcı bir şekilde yazmayı iyi kùtù beceriyorum ama çok sabırsız biriyim yazarken sabırsız oluyurum .Noktalama işaretlerini karıştırıyorum.Bir de o ve u çok karıştırıyorum bunları dùzeltmek adına kursa gitmeyi dùşùnùyorum .inşallah başarlı olurum.

Ozer Ender dedi ki...

böbreğini satmak istiyor musun?
kiney için satın alma tutarı: $ 500,000,00 ABD doları, karaciğer: 350.000,00 ABD doları
bizim hastane web sitemizi görüntüleyin ve bize ulaşın, sadece ciddi bir organ donörüne ihtiyacımız var
hastane sitesi: www.skylinehealthinc.com
Hastane adresi: 211 Skyline Dr. Beyaz Somon. WA 98672
Email: dr.hosaynkhaleeli.md@gmail.com
hastane WhatsApp: +1 (209) 379 5972

Ozer Ender dedi ki...

böbreğini satmak istiyor musun?
kiney için satın alma tutarı: $ 500,000,00 ABD doları, karaciğer: 350.000,00 ABD doları
bizim hastane web sitemizi görüntüleyin ve bize ulaşın, sadece ciddi bir organ donörüne ihtiyacımız var
hastane sitesi: www.skylinehealthinc.com/
Hastane adresi: 211 Skyline Dr. Beyaz Somon. WA 98672
Email: dr.hosaynkhaleeli.md@gmail.com
hastane WhatsApp: +1 (209) 379 5972

Ozer Ender dedi ki...

böbreğini satmak istiyor musun?
kiney için satın alma tutarı: $ 500,000,00 ABD doları, karaciğer: 350.000,00 ABD doları
bizim hastane web sitemizi görüntüleyin ve bize ulaşın, sadece ciddi bir organ donörüne ihtiyacımız var
hastane sitesi: www.skylinehealthinc.com
Hastane adresi: 211 Skyline Dr. Beyaz Somon. WA 98672,
Email: dr.hosaynkhaleeli.md@gmail.com
hastane WhatsApp: +1 (209) 379 5972

Hasret dedi ki...

Yazmak; öncelikle bir insanIn icsel yürüyüsüyle baslar,
Yazmak icin okumak gerekir encokta hayatInIzI yasayarak
ve bunu icsellestirip duygulariniza aktararak,
güclü bir deneyim ve edinmis oldugunuz
ögrenim ile tecrübelerinizle birlikte
okumaya baslarsaniz yazIlarinIzda yazma istegi ve hissinizle birlikte
adIm atmIs olursunuz yazmaya.Öncelikle isteyiniz.Ve bunu kafanizda sorgulamadan
istemeyle baslayInIz.
Ben yapabilimiyim,basarabilirmiyim veya nasIl yazar olurum sorularinI bIrakarak en basta Kendinize güven duygusuyla adIm atmaya baslayInIz.
Korku ve endiselerinizi bir kenara bIrakIp baslamaya adIm atinIz sadece.Zaten yazma isteginizle birlikte yazma kabiliyetiniz varsa deneyleriniz sonucu kendiliginden gelecektir yazmanIz..Elestirisel durumlara da acIk olmalIsinIz.ElestiriliyorsanIz dogru yerde ve gidisattasiniz demektir..

Basarilar dilerim

/Özlem AkIn/

Unknown dedi ki...

merhaba ben allya 16 yaşındayım yazar olmak istiyorum yazıyorum elimden geldiğince okuyorum ama köyde yaşadığım ve eğitimime açıktan devam ettiğim için pek fazla kitap bulma imkanım olmuyo nasıl ilerliyebilirim yardımcı olurmusunuz

Unknown dedi ki...

merhaba ben 50 yaşında bir bayım 25 yaşından beri yoğun bir şekilde kitap okudum okuduğum kitaplar genelde felsefe psikoloji arada sırada dünya klasikleri okudum ve okumak tanda çok sevk aldım bana çok keyif verdi okumak aslında yazmayı sevmiyorum daha çok konuşmayı seviyorum ama yazmakta istiyorum kendimi ifade etmek istiyorum aslında şimdi bu yazdıklarım belkide bir başlangıç olabilir yazmak için.neyse anladım ki kafam rahat değil şuanda çalışmıyorum bütün yük eşimde ben sadece yazları çalışıyorum beş ay evdeyim benim evde olmamın faydası çok yan gelip yatmıyorum evde birde kayın valide var seksenin üzerinde yaşı eşim engelli durumu daha zorlaştı bu yüzden de evde her işi ben yapmak zorundayım şikayetçi değilim severek yapıyorum günde bir saat yeterlimi yazmak için zaman ayırsam fikrinizi alabilirmiyim lütfen. Sevgiler saygılar.

888666444222 dedi ki...

merhaba benim 200 den fazla şiirim var ama yayınlayacak kadar cesur değilim sanırım ne yapabilirim ..

Unknown dedi ki...

ellerine saglik https://lfu.edu.krd/

annonymous dedi ki...

Adım Eliza, 5 yıllık kocam beni 2 yaşında bebeğimiz ile terk etti çünkü onu gece geç saatlere kadar dışarıda kaldığı için aldatmakla karşı karşıya kaldım, daha ne olduğunu anlamadan kocam başka bir kadınla yaşıyordu, beni tanıştıran bir arkadaşla tanıştım Dr. Ajayi'ye güçlü bir büyü tekeri. Ajayi'ye durumumu anlattım ve bir aşk büyüsü yapıldı, 3 gün içinde kocam eve döndü ve yeniden mutlu bir hayat yaşıyoruz. Evlilik sorunlarının çözümü için Whatsapp: +2347084887094 numaralı telefondan Dr. Ajayi ile iletişime geçin.

annonymous dedi ki...

Benim adım Eren Demir, yardıma ihtiyacınız olduğunda koşabileceğiniz güçlü bir ruhsal adam olan Dr. Ajayi'yi yazma fırsatı buldum, o, yaşam sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilecek mükemmel bir büyü ustası. Ona e-posta adresinden ulaşabilirsiniz: drajayi1990@gmail.com ve ayrıca WhatsApp / Viber numarasından da iletişime geçebilirsiniz: +2347084887094 5 aylık ayrılıktan sonra eski karımı geri almama yardım etti, şüpheliydim ama Dr Ajayi iyi sonuçlarla şüpheleri giderebildi. Dr Ajayi ayrıca her türlü hastalık için şifalı otlar hazırlar, Erkeklerde iktidarsızlığı tedavi etmek için otlar, Fibroidleri iyileştirmek için otlar, Hamile kalmak için otlar, böbrek hastalığı için otlar, Diyabet için şifa ve her türlü sağlık sorunu için Dr Ajayi'nin şifalı otları vardır.

Anonymous dedi ki...

Eski kocam beni ve dört çocuğumuzu başka bir kadın için terk ettikten sonra geri dönen, bozulan Evliliğim yeniden kurulduğu için çok heyecanlıyım. Birçok insanın Lover'ı onlara geri getirmesine yardım eden DR WALE ile tanıştığım için çok mutlu oldum, bu yüzden yardım için onunla da iletişime geçtim. DR WALE, kocamı geri getirmeme bu şekilde yardımcı oldu. Size çok teşekkür ederim DR WALE çünkü eski kocamın büyünüzle bana bu kadar çabuk döneceğini hiç düşünmemiştim. Sen en iyisisin ve dünyanın en büyüğüsün. Bunu okuyorsanız ve Eski Sevgilinize geri ihtiyacınız varsa veya kocanızın başka bir kadına taşınması gerekiyorsa, artık ağlamayın, şimdi DR WALE ile iletişime geçin. Kişisi: WhatsApp/Viber: +2347054019402 VEYA e-posta: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous dedi ki...

sadece güçlü büyücü DR WALE hakkındaki incelememi paylaşmak istiyorum, kocam dokuz güzel yıllık evliliğin ardından boşanma davası açtı, benim ve çocuklar için zordu, evliliğimi ve ailemi kurtarmak için elimden gelen her şeyi yaptım ama hepsi başarısız olana kadar bir arkadaş Benimkilerden biri bana DR WALE'in harika çalışmasından bahsetti, onunla temasa geçtim ve bana haftalar içinde her şeyin iyi olacağına dair güvence verdi, gerçekten birkaç hafta içinde kocam eve döndü ve dizlerinin üzerine çöktü ve bana yalvarmak için yalvarıyordu. Bağışla, şu anda çok mutluyum, çok teşekkür ederim DR WALE, Bugün ona bir mesaj senin de hayatını daha iyiye doğru değiştirebilir. WhatsApp/Viber: +2347054019402 veya E-posta: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous dedi ki...

iyi günler arkadaşlar çözümü olmayan sorun değil ama doğru yerlerden yardım ararsanız, evliliğimde korkunç bir karmaşa yaşıyordum çünkü kocam 5 yıllık evliliğin ardından beni başka bir kadın için terk etti ve şok edici kısım şu ki herhangi bir yanlış anlaşılma olmadı, anında bir şeylerin doğru olmadığını anladım çünkü ona eve dönmesi için yalvardım ama reddetti ve bana tuhaf davrandı, bu beni yardım aramaya itti ve bir büyü yapanla karşılaştığım için şanslıydım çevrimiçi iletişime geçin, büyü yapan Dr Ajayi'nin piyangoda büyük kazanmada kendisine nasıl yardım ettiğini açıklayan bir adam tarafından düştü. Dr Ajayi temasını aldım ve ona durumumu anlattım, doğru cevapları verdiğim birkaç soru sordu, ayrıca iş için kullanacağı şeyleri alması için ona biraz para verdim ve büyüden üç gün sonra kocam var. benimle eve dönmek bir mucize. Viber / Whatsapp'ta Dr Ajayi ile iletişime geçin: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com

Anonymous dedi ki...

Herkese iyi günler, eski kocamı nasıl geri aldığımla ilgili bu güzel haberi tüm dünyaya yaymak için buradayım. Her şey, kocamın beni başka bir kadınla, kadının büyücü olduğunu bilmeden aldatmasıyla başladı, kadının kocama yaptığı büyü, kocamın bana ve çocuklara karşı hislerini değiştirmesine neden oldu ve beş yıllık evliliğimizi bozdu. Bekar bir anne olmanın sancıları yüzünden kafam karışmıştı ve strese girmiştim, bu yüzden bir arkadaşımı aradım ve ona evlilikteki zorluklarımı anlattım, o bana DR WALE adlı bu büyük güçlü büyücü ile iletişime geçmem için talimat verdi ve yönlendirdi, talimat vermesinin ana nedeni DR WALE ile iletişime geçmemin nedeni, son zamanlarda internette bazı kişilerin güçlü büyü yapan DR WALE hakkında yazdığı bazı tanıklıkları okumasıydı ve çok memnun kaldım ve ondan mükemmel bir iş çıkaran yardım aramaya karar verdim. kocama büyü yaparak ve diğer kadının güçlerini kullanarak, onun bana geri dönmesini ve af dilemesini sağladım. Yaptığı iyi işlerden dolayı adını internette yayınlamaktan vazgeçmeyeceğim. Evlilik sorunu, boşanma sorunları, sevgilisini kaybetmiş veya ilişkiyle ilgili sorunları olan herkes için WhatsApp/Viber: +2347054019402 veya E-posta: drwalespellhome@gmail.com ile iletişime geçebilirsiniz.

unknown dedi ki...

Adamınız aniden boşanmak istediğini mi söyledi ve siz ikinizin ailede hala sevginin olduğu zamana geri dönmenizi mi istiyorsunuz? O halde artık arama yapmayın çünkü harika büyücü Dr. Ajayi tam size göre. Mesleğim gereği bankacıyım, 7 yıllık evliliğim çöktüğünde bu gerçekten kalbimi kırdı ve hatta işimi bile etkiledi çünkü sürekli düşünüyordum ve konsantre olamamıştım. Kocamı gerçekten seviyorum ve yaklaşık 5 ay ayrı yaşadıktan sonra onu geri kazanmanın yollarını arıyorum. Büyük büyücü Dr. Ajayi'nin yardımıyla iş terfisi alabildiğini söyleyen bir adamın ifadesine rastladım, bu yüzden onunla iletişime geçtim ve ona ulaştım, ona evlilik sorunlarını anlattım ve o da bana işlerin düzeleceğine dair güvence verdi. benim için iyileş ama amacıma ulaşmak için yapılması gereken bazı şeyleri söyledim, onun talimatlarını yerine getirdim ve bugün kocamla yeniden mutlu bir şekilde yaşıyorum, o gerçekten harika bir adam ve tanrıları tarafından kutsanmış. Her türlü yaşam sorunu için Dr. Ajayi ile Viber veya WhatsApp numarasından iletişime geçin: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com, onunla tanıştığınıza pişman olmayacaksınız.

annonymous dedi ki...

Merhaba arkadaşlar, paylaşacaklarım belki sizin veya tanıdıklarınızın işine yarayabilir, daha önce böyle bir tanıklık yazacağımı hiç düşünmezdim ama benim bulduğum mutluluğu başkaları da bulsun istiyorum. Bir zamanlar beni seven bir adam olan kocamla cehennemde yaşıyordum, evliliğimizden 5 yıl sonra artık kocam olarak görevini yerine getirmiyordu ve bana da düşmanca davranıyordu, korku içinde yaşıyordum ve neredeyse bir kaçamak yapıyordum. boşanmak. Evlilikteki sorunlar ve hızlı çözüm hakkında bazı makaleler okuyordum ve birçok insanın ilişki sorunlarında yardımcı olan güçlü bir ruhani adam olan Dr. Ajayi ile karşılaştım, onunla iletişime geçtim ve kocamın bana karşı davranışı hakkında onunla konuştum. ne yapılması gerekiyor ve ben söylendiği gibi yaptım ve Dr Ajayi ile çalışmaya başladıktan birkaç gün sonra kocam daha iyiye doğru değişti, bana yaptığı yanlış şeylerden dolayı özür dilemek için bana yeni bir araba aldığında şaşırdım ve artık huzur içinde yaşıyoruz. Dr Ajayi'ye teşekkürler, eğer herhangi bir ilişki sorunuyla karşı karşıyaysanız, sorununuzdan çekinmeyin, sorununuza kalıcı bir çözüm için Whatsapp / Viber: +2347084887094 üzerinden Dr Ajayi ile iletişime geçin.

annonymous dedi ki...

Merhaba arkadaşlar, ben Aina ve asla doğaüstü bir şeye inanmadım ama Dr Ajayi adında güçlü bir adam hayata farklı bir bakış açısına sahip olmamı sağladı. Güçlü adam Dr Ajayi ile internette, duygusal acılar çekerken tanıştım çünkü 4 yıllık sevgilim, hiçbir yanlış anlaşılma yaşamadan beni başka bir kadın için terk etti. Durumumu güçlü adam Dr Ajayi'ye anlattım ve o da bana olup bitenlerin doğal olmadığını anlamamı sağladı ve sevgilimi geri kazanmak için atılması gereken adımları anlattı, talimatlarını yerine getirdim ve 8 aydır beni terk eden sevgilim 2 gün sonra sosyal platformundaki engellememi kaldırdı ve eve geri döneceğini ve onu affetmem gerektiğini söyledi. O zamandan beri aşk hayatım muhteşemdi. Beni doğaüstüne inandırdığın için teşekkürler Dr Ajayi, aşk hayatında yardıma ihtiyacın olursa, Dr Ajayi kesinlikle emin. onunla e-posta yoluyla iletişime geçin: drajayi1990@gmail.com veya Viber / Whatsapp: +2347084887094

Anonymous dedi ki...

Bir süre önce tanıştığım bu büyü uygulayıcısını tüm dünyanın bilmesini istiyorum, onun benim için yaptığı her şeyi söyleyemem. kocam beni 4 yıl önce çocuklarımla birlikte terk etti internette gezinirken bu harika adamın ifadesiyle internette karşılaştım, denemeye karar verdim ve kocam şimdi geri döndü ve yine mutluyuz onun bana yardım ettiği her şeyi anlatamam Yazarken söyleyebileceğim tek şey, çok teşekkür ederim, çok mutluyum ve kendisi de dahil olmak üzere pek çok sihir yaptığına dair bana güvence verdi.

Aşk büyüsü
Güç büyüsü
Başarı büyüsü
Hamileliğin kaderi
Evlilik büyüsü
iyi maaşlı bir iş için büyü
Koruma büyüsü
davayı kazanma büyüsü
iyi şanslar büyüsü vb.

Büyü uygulayıcısı Dr. Ajayi'nin yardımına ihtiyacınız varsa, bu e-posta adresinden (drajayi1990@gmail.com) onunla iletişime geçin veya onu +2347084887094 whatsapp'tan ekleyin ve sorununuzu onunla tartışın. O iyi bir adam ve ona her zaman minnettar kalacağım.

annonymous dedi ki...

Yeni Yılınız Kutlu Olsun, bu yıl için kalbinize koyduğunuz her şeyi bulmanız için dua ediyorum 2024, Geçen yıl İlişkimde zor zamanlar geçiriyordum çünkü 3 yıllık Nişanlım bir sabah uyandı ve evden çıktığını ve artık evde olmadığını söyledi Bana olan aşkım, bu gerçekten kalbimi kırdı, geri dönmesi için diz çöküp yalvardım ama internette gezinirken Dr Ajayi ile tanışana kadar tüm yalvarışlarım boşa çıktı. İlişki sorunları yaşayan insanlara nasıl yardım ettiğini okudum, hatta bazıları aklınıza gelebilecek her türlü hastalığı tedavi etmek için şifalı bitkiler ürettiğinden bahsetti, bu benim onunla Whatsapp: +2347084887094 aracılığıyla iletişime geçmemi sağladı ve nişanlımla yaşadığım sorunu ona anlattı. Dr Ajayi bana nişanlımı önümüzdeki 3 gün içinde geri getirecek bir aşk töreni yapacağını ve bunu gerçekleştirmek için ne yapmam gerektiğini söyledi, tüm talimatları belirtildiği gibi takip ettim ve nişanlımın kapımı çalmasına şaşırdım. 4 ay boyunca yanıma almadıktan sonra. Herhangi bir ilişkiniz veya evlilik sorununuz varsa, yardım için güvenebileceğiniz kişi Dr Ajayi'dir.

anonymous dedi ki...

İyi günler, ataları tarafından hastalıkları şifalı bitkilerle tedavi etmek ve aynı zamanda parçalanmış evini onarmak için kutsanmış güçlü bir ruhani adam olan Dr. Ajayi ile karşılaşmamı okuyabilirsiniz. Dr. Ajayi ile tanıştım çünkü sevgili eşim boşanmamızı istiyor ve bu 12 yıllık bir aradan sonra. evlilik, biri 5 yaşında bir erkek ve 2 yaşında bir kız olmak üzere iki sevimli çocukla kutsandı, kızımızı evden aldı ve annesinin yanında kaldı ve ben ona eve geri dönmesi için yalvardım ama o reddetti, kafam gerçekten karışmıştı, bu yüzden yardım aradım Dr Ajayi'nin, 8 yıldır çocuksuz evli olan bir kadının kendi çocuğunu doğurmasına nasıl yardım ettiğini okuduğumda, Dr. Ajayi ile temasa geçtim, durumumu ona anlattı, benim hakkımda bazı bilgiler istedi ve ben de ona verdim. biraz istişarede bulundu ve bana ne yapılması gerektiğini söyledi ve ben de söyleneni yaptım, ben bunu yazarken eşim oturma odasında örgü örüyor. Gerçek bir ruhani adamın yardımına ihtiyacınız varsa Dr Ajayi son durağınızdır onunla Whatsapp / Viber üzerinden iletişime geçin: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com

Anonymous dedi ki...

Bu aracı size hayatıma neşe ve mutluluğu geri getiren güçlü ve harika bir büyücüden bahsetmek için kullanmak istedim. Bu ifadeyi veriyorum çünkü çok mutluyum, Dr. Ajayi'ye yaptığı harika şey için teşekkür etmek istiyorum. Hayatımda, O, hayatıma mutluluğu geri getirdi, 3 yıllık sevgilim neredeyse evlenmek üzereyken işi bırakmaya karar verene kadar hayatım paramparça olana kadar büyü yapanlara hiç inanmadım. Eski bir arkadaşım beni internette Dr. Ajayi adında bir büyü uygulayıcısıyla tanıştırmadan önce 2 ay acı çektikten sonra, tekrar makul bir şey yapamayacak kadar duygusal olarak çökmüştüm, neredeyse deliriyordum, şiddete başvuruyordum ve her zaman mutsuzdum. 3 günden az bir sürede harikalar gördüm, sevgilim bana geri döndü ve hayatım tıpkı tamamlanmış bir bulmaca gibi geri geldi ve 1 ay sonra evlendik ve bu benim için rüya gibiydi çünkü onu sonsuza kadar kaybettiğimi sanıyordum . Bana yardım ettiğiniz için Dr Ajayi'ye teşekkür ederim, ama hepsinden önemlisi Dürüstlüğünüz ve Hızlı, Doğru Sonuçlarınız.

E-POSTA: drajayi1990@gmail.com
WHATSAPP HIM +2347084887094

Anonymous dedi ki...

İyi günler, 13 yıllık evliydim, bir akşam kocam imzalamam için bir boşanma kağıdıyla eve geldiğinde kafam karıştı ve sorunun ne olduğunu sordu ama o öfkeyle evden çıkıp beni tüm sosyal medya platformlarından engelledi. Bu ani davranış değişikliği, Dr Ajayi hakkında güzel ifadelerle karşılaştığımda yardım aramama neden oldu ve sorunlarımı onunla paylaşmaya karar verdim. Dr Ajayi, kocamın manipüle edildiğini anlamamı sağladı ve onu serbest bırakmak için ne yapılması gerektiğini anlattı, ben de onun tüm talimatlarını yerine getirdim, şaşırtıcı bir şekilde kocam birkaç gün sonra eve döndü ve aşk hayatımız iyiye gitti. Dr Ajayi sayesinde evliliğim kurtarıldı. Herhangi bir ilişki sorunu yaşıyorsanız Dr Ajayi son durağınızdır. Dr Ajayi ile E-posta yoluyla iletişime geçin: drajayi1990@gmail.com VEYA Whatsapp / Viber: +2347084887094

Adsız dedi ki...

Kocam ve ben, hayatlarımıza yaptığı ilahi müdahaleden dolayı Dr. Ilekhojie'ye sonsuza kadar minnettar kalacağız. Eşimle birlikte Somali'den Kanada'ya kaçtık. Kanada'ya vardık ve hayat kolay değildi ve faturalarımızı ödemek için daha fazla paraya ihtiyacımız vardı. Eşim, bir piyango kazanma konusunda yardım almak için internette biraz araştırma yaptı ve iyi şans ritüeliyle piyango kazanan numaraları dağıtan Dr. Ilekhojie'ye ulaşmak için patronundan güvenilir tavsiyeler aldı. Hemen gerçekleştirmeyi kabul ettiğimiz süreç hakkında bizi bilgilendiren Dr Ilekhojie ile iletişime geçtik. İyi şans ritüeli tamamlandıktan sonra Hastane Araştırma Vakfı Ev piyangosundan bir bilet aldık ve Dr. Ilekhojie'nin açıkladığı rakamlarla talimat verdiği gibi oynadık. 2 gün içerisinde 3 yatak odalı bir daire ve 700.000$ nakit para kazandık. Hayatlarımız bir hafta içinde değişti ve Dr. Ilekhojie'nin talimatına göre, bu meblağın %30'u, terkedilmişlerin bakım masraflarını karşılamaya yardımcı olmak için yaşlıların bulunduğu herhangi bir huzurevine gönderildi. Kendisine ulaşıp neler olduğunu görebilirsiniz. +2348147400259 numaralı telefonu arayın/mesaj gönderin veya E-posta gönderin: gethelp05@gmail.com

Adsız dedi ki...

Eşim ve ben, hayatlarımıza yaptığı ilahi müdahaleden dolayı Dr. Ilekhojie'ye sonsuza kadar minnettar kalacağız. Eşim ve ben birkaç yıl önce Somali'den kaçtık. Yurt dışına çıktık ve hayat kolay değildi ve faturalarımızı ödemek için daha fazla paraya ihtiyacımız vardı. Eşim, piyango kazanma konusunda yardım almak için internette biraz araştırma yaptı ve iyi şans ritüeliyle piyango kazanan numaraları dağıtan Dr. Ilekhojie'ye ulaşmak için patronundan güvenilir tavsiyeler aldı. Hemen gerçekleştirmeyi kabul ettiğimiz süreç hakkında bizi bilgilendiren Dr Ilekhojie ile iletişime geçtik. İyi şans ritüeli tamamlandıktan sonra, Hastane Araştırma Vakfı Ev piyangosundan bir bilet aldık ve Dr. Ilekhojie'nin açıkladığı rakamlarla talimat verdiği gibi oynadık. 2 gün içerisinde 3 yatak odalı bir daire ve 700.000$ nakit para kazandık. Hayatlarımız bir hafta içinde değişti ve Dr. Ilekhojie'nin talimatına göre, bu meblağın %30'u, terkedilmişlerin bakım masraflarını karşılamaya yardımcı olmak için yaşlılar için herhangi bir huzurevine gönderildi. Kendisine ulaşıp neler olduğunu görebilirsiniz. +2348147400259 numaralı telefonu arayın/mesaj gönderin veya E-posta gönderin: gethelp05@gmail.com

Adsız dedi ki...

3 hafta ayrı kaldıktan sonra kocamı hâlâ seviyordum ve onu geri istiyordum. Kocam işyerinde kendinden genç bir kadınla tanıştığı için benden boşandı. 17 yıllık evlilikten sonra eşime çocuk veremedim ve bu benim hatam olmamasına rağmen uzun yıllar bana sabır gösterdiği için onu takdir ettim. Tüm sorunlarımı Dr Ilekhojie'ye anlattım ve eğer ciddi düşünürsem ve ona güvenmeye istekli olursam bana yardım edeceğine söz verdi. Sadece 72 saat içinde kocam kilometrelerce yol kat ederek evimize geldi ve tekrar birlikte çalışıp barışıp barışamayacağımızı sordu. Bana son haftalarda ne kadar perişan olduğunu anlattı ve eve geri dönmek istedi. Hayatımın aşkı geri döndüğü ve her şey düzeldiği için mutluyum. Herhangi bir yardım için Dr Ilekhojie ile konuşun. WhatsApp iletişim bilgisi: +2348147400259 veya gethelp05@gmail.com adresine e-posta gönderin

Anonymous dedi ki...

Büyük adam Dr Ajayi'nin ataları tarafından nasıl manevi güçle kutsandığını dünyayla paylaşmak istiyorum. 2 yıldır benden ayrılan kocamla evliliğimi yeniden birleştirmeme yardım etti, onu geri kazanmaya çalışıyordum ve neredeyse pes ediyordum ama Dr Ajayi beni yeniden gülümsetmeyi başardı. Dr Ajayi gerçek bir büyü uygulayıcısıdır; ayrıca Dr Ajayi'nin yardımıyla Eski sevgilinizi geri alabilir ve sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. İletişim E-postası: drajayi1990@gmail.com veya Whatsapp: +2347084887094

Adsız dedi ki...

İlişkimi dağılmaktan kurtararak bana büyük bir iyilik yapan Dr Ilekhojie sayesinde her gün yüzümde bir gülümsemeyle uyanıyorum. Mükemmel bir ilişkim olduğunu düşünürdüm, ta ki sevgilim eve geç gelip her gün bana farklı bahaneler sunana kadar, onu yakından takip etmeye karar verdim ve sonra onun başka bir kızla ilişkisi olduğunu keşfettim. Ona çok güvendiğim ve onun gizli bir ilişkisi olduğunu ve artık benimle ilgilendiğini veya bana sevgi gösterdiğini bildiğim için kalbim kırıldı. Daha farkına varmadan beni kız için terk etti ve ben de onu başka bir kadına kaptırdığım için büyük bir çıkmaza girdim. Ama Dr Ilekhojie'nin iletişim bilgilerini internete koyan herkese teşekkür ederim. Onu 48 saat içinde geri almamda bana yardımcı oldu ve bugün ilişkim her zamankinden daha fazla sevgi ve güçlü duygusal bağla yeniden tesis edildi. Dr Ilekhojie ile +2348147400259 numaralı telefondan arayarak veya WhatsApp aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Anonymous dedi ki...

Sevdiğimle birlikte olamadığım üzüntü ve kederle geçen bir yılın ardından bugün hayatımın en mutlu günüydü, sevgilimi mutlu etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama hiçbir zaman yolunda gitmedi gibi görünüyor. Sanki her şeyi boşuna yapıyorum ama tüm endişelerimi ve üzüntülerimi Joy'a değiştirmeye geldiği için DR WALE'e teşekkürler. DR WALE hakkında harika yorumlar okuduğumda ve birçok insana ilişki sorunları konusunda nasıl yardımcı olduğunu okuduğumda bu harika adamı tanıdım. Bir dergi okuyordum, o zaman çok güzel tanıklıklar da gördüm ve vakit kaybetmemeye karar verdim. DR WALE'e ulaştım ve ona tüm sorunlarımı anlattım, bana endişelenmememi söyledi ve her şeyin çözüleceğine dair güvence verdi. DR WALE'e çok inandım çünkü onun beni yüzüstü bırakamayacağına inanıyorum ve ona tüm detaylarımı gönderdim. Gerçekten DR WALE beni asla yüzüstü bırakmadı, bir yıl önce beni tamamen terk eden kocam bana geri döndü. Bu büyü yapan kişi, aşk büyüsüyle bizi yeniden buluşturduğundan beri eşim ve ben mutlu yaşıyoruz. Güçlü büyüleriniz için DR WALE'e çok çok teşekkür ederim. Teşekkür etmek için ifadeler yeterli değil. İşte WhatsApp/Viber'ı: +2347054019402 veya E-postası: drwalespellhome@gmail.com

«En Eski ‹Eski   201 – 362 / 362   Yeni› En yeni»