31 Ekim 2010 Pazar

Yazar Odası Üstüne

Merhaba,

Yazar Odası - adından da anlaşıldığı üzere - yazmak ve yayımlatmak üstüne bir blog. Burada çoğunlukla yazma kariyerinin başındaki genç yazarlar ve yazar adaylarına yol gösterebilecek bazı öneriler bulacaksınız. Yaratıcı yazarlık atölyeleri, bu konuda yazılmış kitaplar, ayrıca ilk öykülerinizi, yazılarınızı ve kitabınızı yayımlatırken hangi yollardan geçmek gerekir... Bütün bu konuların yanı sıra edebiyat ve yayıncılık dünyasındaki bazı olaylara değinmeler, yazarken sıklıkla sorun çıkaran dil meseleleri, yazarlıkla ilgili bilgisayar yazılımları vb. konulara da burada yer vermeye çalışacağız.

Bütün bunları yaparken de Türkiye'de genelde kaçınılan bir yolu izleyip ad vermekten, nitelik konusunda yorumda bulunmaktan kaçınmamak... Sözgelimi hangi yayınevine başvurmak sizin için daha avantajlıdır? Falanca yazarlık atölyesi iyi midir? Neyse ki internet ve blog ortamında kendisine karşı hesap vermemiz gereken bir editör, genel yayın yönetmeni, dergi veya kanal sahibi yok. Dolayısıyla görece rahat at koşturabilecek bir ortamdayız. Dilerim yararlı olur ve bir yandan da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yorumlarınızı esirgemezseniz ayrıca memnun olurum.

4 yorum:

mesed hanım. dedi ki...

Bekliyorduk sanki böyle bir şeyi.
Hoşgeldiniz...

Y.O. dedi ki...

Hoş bulduk. :)

Göksel Arslan, Hukukçu dedi ki...

Merhaba,
Sitenizi twitter dan buldum. Çok önemli bir boşluğu doldurmaktasınız. Umarım düzenli güncelleme imkanı bulabilirsiniz. Daha çok sosyal bilimler alanında yazmakta isem de becerebilirsem öykü de yazmak istiyorum. Sitenizin devamlı takipçisi olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kolat gelsin.

Adsız dedi ki...

Böyle bir site benim gibi yolun başında olanlara çok yardımcı oluyor. Teşekkür ederim :)